WORLD CLASS™ COMPETITION 2018. - Taste of Amsterdam

Breng op zaterdag een bezoek aan de meest spannende bartender competitie ter wereld!

Op 2 juni 2018 presenteren de finalisten in het Rosarium bij het Amstelpark tijdens Taste of Amsterdam hun beste cocktails. Met hun creaties proberen de finalisten om de jury en de bezoekers te overtuigen en de titel van beste Dutch bartender te veroveren. Hieronder vind je de finalisten in alfabetische volgorde:

Andrei Talapanescu – Pulitzer Bar (Amsterdam)
Ben Lobos – DR. (Rotterdam)
Erwan De Kerouara – Hotel 27 (Amsterdam)
James Chaib – Tailor Bar (Amsterdam)
Jeroen Scheerman – Tailor Bar (Amsterdam)
Luca Milano – Pulitzer Bar (Amsterdam)
Martin Eisma – Bluespoon (Amsterdam)
Sebastian Cichowlas – Tailor Bar (Amsterdam)
Tim Lefevre – Door 74 (Amsterdam)
Timo Stemerdink – Restaurant C (Amsterdam)

De Nederlandse finale vindt plaats op dezelfde dag als de Belux finale die ook te volgen is tijdens Taste of Amsterdam. Op 2 juni komen we te weten wie de opvolgers zijn van Naushad Rahamat in België en Alberto Matallana in Nederland. De winnaars van beide landen mogen vervolgens vechten om de titel van World Class Bartender of the Year Worldwide. De wereldwijde finale vindt plaats tijdens de Bar Convent Berlin op 8 oktober 2018.

 

OVER DE WORLD CLASS COMPETITION 2018
‘Wanderlust’ en ‘Signature Serve’ zijn dit jaar de twee thema’s. Voor het eerste thema krijgen de bartenders de opdracht om twee cocktails te creëren, een ‘Home’ en ‘Away’ serve. Met deze cocktails neemt de bartender je vanuit huis mee op een nomadische reis naar een verre bestemming.

Voor de ‘Signature Serve’ worden de bartenders uitgedaagd om een iconische serve te presenteren die hun persoonlijkheid en de bar waar ze werkzaam zijn, weerspiegelt.

Alle World Class cocktails worden beoordeeld op techniek, presentatie, creativiteit, smaak en balans. De jury beslist uiteindelijk welke twee finalisten in het algemeen het beste hebben gescoord.

De winnaar zal zich niet alleen een jaar lang Dutch WORLD CLASS™ Bartender of the Year mogen noemen, ook voegt hij zich toe bij de WORLD CLASS™ familie en kwalificeert hij zich voor de Global Finals die in oktober plaatsvinden in Berlijn.

Het progamma van WORLD CLASS:

WORLD CLASS Signature serve challenge – zaterdag 12:00
En we zijn begonnen! Kom naar het Rosarium voor de start van de World Class Competitie! 20 bartenders uit de Benelux strijden nu in de eerste ronde met hun signature cocktail.

WORLD CLASS Top 8 announcement – Zaterdag 15:15
Hier worden de overgebleven 8 finalisten van de World Class Benelux competition bekend gemaakt!

WORLD CLASS Wanderlust challenge – zaterdag 15:30
World Class Wanderlust Challenge
Kom om 15:30 naar het Rosarium voor de start van de Wanderlust Challenge. Peter Lute ( ARC & Kruidfabriek ) en Nick Brill ( The Jane Antwerp) hebben hun favoriete ingredienten gekozen voor in de mysterybox waarmee de bartenders binnen 10 min een cocktail moeten maken.

WORLD CLASS Top 4 announcement – Zaterdag 17:00
Wat spannend! Nog maar 4 finalisten van de World Class Benelux competition! Kom je ook even kijken in het rosarium? 

WORLD CLASS Winner announcement – Zaterdag 19:00
De winnaars van de World Class Competitie 2018 worden dan bekend gemaakt!