• »
  • Fabulous Mama's op Taste 2017!

Fabulous Mama's op Taste 2017!

Jun 13, 2017

The taste was sweet…

Op zondag 4 juni zijn we een beetje los gegaan. Hiervoor willen we even onze excuses aan bieden. Maar we konden ook gewoon eigenlijk niet anders. De zon scheen, de muziek was fijn, de hapjes smaakten heerlijk, de wijn vloeide rijkelijk en AEG was een fantastische host. Allemaal ingrediënten voor een zwoele zomer avond die wel eens een klein beetje wild zou kunnen eindigen.

 Het begon allemaal rond 16.00 uur. Vanuit Hoorn vertrok een auto en vanuit Amsterdam een aantal fietsen. Wij zouden elkaar ontmoeten bij de poorten naar de hemel. Een culinaire hemel welteverstaan. Een waar wij ons als een vis in het water voelen. Na het aanschaffen van de nodige florijnen begaven wij ons in het Amstel Park, het decor van The Taste Of Amsterdam. Ze hadden wederom geen beter plek kunnen kiezen, wat is het hier toch leuk! Wandelend langs de marktkraampjes en nog een beetje zoekend naar een mooi plekje valt het ons al gelijk op dat het publiek zijn best heeft gedaan voor een leuke avond op pad. Mooie mensen met goede zonnebrillen ruikend naar heerlijke zomerse parfums passeren ons. We kijken onze ogen uit!

De crème de la crème van culinair Amsterdam is vertegenwoordigd op The Taste. Van de Hippe Harbour Club tot de schitterende stand van Happyhappyjoyjoy. Ron Gastrobar schotelt ons heerlijke pittige hapjes voor een beetje pittig dat wel, maar gelukkig is er wijn in overvloed om mee te spoelen. Om 18.00 start onze wijnproeverij bij Casillero del Diablo, de speciaal hiervoor ingevlogen en bevlogen sommelier verteld ons alles over 4 heerlijke wijnen en wij proeven alles! Uitspugen daar doen we niet aan!

We moeten iets eten, wankel op de hoefjes begeven we ons richting het VIP dek van AEG, een van de hoofdsponsors van dit geweldige evenement. We kunnen even bijkomen van al het wijn geweld en zien ineens vanuit ons ooghoek een plank gevuld met de meest heerlijke dingen voorbij komen. Stop! Ok wie gaat onderzoeken waar dit vandaan komt en nog belangrijker hoe het in onze handen gaat komen? Geen tijd te verliezen en als echte detectives gaan we op avontuur. We belanden bij de bar waar een allervriendelijkste serveerster ons verteld dat de hapjes plank wordt aangeboden en wij hier dus gebruik van kunnen maken. We grijpen ons vast aan de bar om niet stijl achterover te slaan!

We doen ons te goed aan een heerlijk gehaktbrood, dips, mega olijven en oude kaas. Met een gevulde maag en frisse moed vervolgen wij onze weg over het festival.

We pikken nog wat heerlijke lamsworstjes mee en de bouillabaisse is overheerlijk! We strijken neer op het gras en overzien het terrein. Terwijl de zon ondergaat begint de muziek wat harder te klinken en een live saxofonist geeft net even die extra sfeer die avond nog completer maakt. We besluiten af te wijnen bij Bout en daar gaan de voetjes flink van de vloer. Naast wie je staat of tegen wie je aanhupst het maakt niet meer uit, de sfeer is super en wij zien alleen maar lachende en blije gezichten.

Ben je dit jaar niet naar The Taste Of Amsterdam geweest, zorg dan dat je dit culinaire evenement volgend jaar niet mist!

taste