Alain Alders - Taste of Amsterdam

Executive Chef Alain Alders werkte onder meer bij de Kersentuin, het Amstel Hotel, De Hoefslag en Corona in Den Haag. In 1996 begon hij als Chef-kok bij Landgoed Duin & Kruidberg. Enkele jaren later kreeg hij de kans om er een restaurant van culinaire topkwaliteit te vestigen. Hij doorliep diverse stages bij gerenommeerde restaurants in diverse Europese landen, waarbij vooral het met drie Michelin-sterren bekroonde restaurant Akelare in San Sebastián veel indruk op hem maakte.

Executive Chef Alain Alders werkte onder meer bij de Kersentuin, het Amstel Hotel, De Hoefslag en Corona in Den Haag. In 1996 begon hij als Chef-kok bij Landgoed Duin & Kruidberg*. Enkele jaren later kreeg hij de kans om er een restaurant van culinaire topkwaliteit te vestigen. Hij doorliep diverse stages bij gerenommeerde restaurants in diverse Europese landen, waarbij vooral het met drie Michelin-sterren bekroonde restaurant Akelare in San Sebastián veel indruk op hem maakte.

In 2002 opende De Vrienden van Jacob haar deuren. Met Alain Alders, de huidige Executive Chef en SVH-meesterkok. Alders over zijn kookstijl: “Onze gerechten zijn geschoeid op een klassiek-Franse leest, met Mediterrane accenten. Topgastronomie moet vooral niet te stijf zijn, ik beschrijf mijn stijl van koken graag als ‘losjes’.” Hij wijst erop dat talent en culinaire ervaring natuurlijk heel belangrijk zijn, maar net zo belangrijk is dat je je vak elke dag weer met liefde uitoefent. Zonder passie en maximale concentratie kom je niet tot topprestaties.”