Bart van Olphen - Taste of Amsterdam

Vis-expert, kookboekauteur en tv-chef Bart van Olphen - oprichter en eigenaar Fish Tales Al op jonge leeftijd joeg vis-expert Bart van Olphen zijn culinaire dromen achterna. In 1996 maakte hij zijn entree als chef de partie in Parijse sterrenzaken als Lucas Carton, Les Ambassadeurs en Pierre au Palais Royal. In de Franse hoofdstad raakte hij bevangen van de prachtige verse vissen die dagelijks de prestigieuze keukens werden binnen gebracht.

Na een aantal geweldige Franse avonturen keerde Bart terug naar zijn geliefde Amsterdam, waar hij vrij snel een eigen viswinkel opende. Hij maakte kennis met leveranciers, vissers en de verhalen achter de vis. In deze tijd leerde Bart de noodzaak kennen om met uitsluitend verantwoord gevangen vis te werken. Jaren later stond hij aan de wieg van Europa’s eerste volledig duurzame viswinkel.

In 2014 richtte Bart vanuit jarenlange ervaring en opgedane kennis Fish Tales op, een vismerk waarvoor hij tot op de dag van vandaag de hele wereld over reist om met de meest duurzame visserijgemeenschappen te leven, koken, eten en vissen. Bart is regelmatig als chef op televisie te zien, heeft op zijn YouTube- en Instagram ruim 100k volgers en schreef negen kookboeken, waarvan de laatste in reeds veertien landen is uitgekomen. Met zijn boeken, veelal gefotografeerd door David Loftus, werd Bart driemaal genomineerd voor Kookboek van het Jaar, ontving hij de Gourmand World Cookbook Award en haalde een Edward Stanford Travel Writing Award binnen.

Bart laat tijdens zijn kookdemonstratie zien wat hij het liefste doet: hoe gemakkelijk het is om met vis, schaal- en schelpdieren te koken. Ben erbij, op zaterdag 2 juni om 17:00.

Foto credits: David Loftus