Koen Dil - Taste of Amsterdam

Dilvis - Koen Dil & Robert Jan Dussel

In 1854 kocht de familie Dil de visrechten op het Alkmaardermeer van de stad Alkmaar. In 1884 vestigde Dilvis zich in Akersloot. Het familiebedrijf is inmiddels in handen van de 5e generatie en na bijna 135 jaar wordt er nog altijd gevist op het Alkmaardermeer. Tevens houdt het bedrijf zich bezig met de import en export van zoetwatervis. Er wordt sinds jaar en dag hoogstaande kwaliteit zoetwatervis geleverd aan sterrenrestaurants en exclusieve viswinkels in Nederland, Duitsland, Frankrijk en België. De naam Dil is in de viswereld een begrip.

Koen Dil (33) nam in 2013 het stokje over van zijn vader en ging als de nieuwe generatie aan de slag op het gebied van onder andere online verkoop, zo ontstonden de webshops: Palingshop.nl ( voor particulieren) en DiolvisOnline.nl (voor zakelijke klanten).

Via deze manier wordt ook de beekridder verkocht. Een zoetwatervis uit IJsland met een heerlijke en pure smaak. In Frankrijk, Duitsland en Italië wordt deze vis veel gegeten en staat het bij menig goed restaurant op de kaart, echter de mensen in Nederland moeten de beekridder nog leren kennen.

Daarom maakt Robert Jan Dussel, manager bij Dilvis en tevens Chefkok, de beekridder op en heerlijk wijze voor u klaar. Robert Jan is 37 jaar en 20 jaar kok geweest, waarvan 14 jaar chefkok. Hij is bekend van de restaurants Hof van Sonoi, restaurant de Buren en Steak, allen gevestigd in Alkmaar. Sinds 2017 maakte Robert Jan de overstap naar de visbusiness, maar hij is het koken nog niet verleerd!