Melchor Soto Fernandez - Taste of Amsterdam

“Mijn passie voor de hospitality indrustrie komt van mijn familie. Ik heb vanaf jongs af aan altijd al meegekeken in de keuken met mijn moeder, tantes en ooms die erg veel tijd spendeerden in de keuken. Als mijn familie samen kwam was de tafel altijd gevuld met heerlijke gerechten.Om zo veel mogelijk ervaring op te doen heb ik altijd fulltime in de keuken gewerkt. In 2012 begon ik bij The Harbour Club, hier ben ik begonnen als Chef de Partie en zou ik mogelijk Sous Chef worden. Na 2,5 jaar ben ik hier gestopt om te reizen en werken in Vancouver en Toronto, voor bijna een jaar. Hierna ben ik ook nog naar Japan gegaan.

Ik ben in Vancouver begonnen met werken in een klein Japans Canadees restaurant met de focus op shared dining, dit werd hier Pidgin genoemd. Hier heb ik erg veel ervaring opgedaan in een klein team met een ervaren Japanse chef. In Toronto heb ik mijn ervaring uitgebreid in een Latin Streed Food restaurant. Hier heb ik gewerkt met veel Latin gerechten zoals Ceviche, BBQ empanadas en heerlijke verse choirizo. Daarnaast heb mijn ervaring uit de Chinese keuken gehaald bij een Canadees Chinees restaurant. Hier heb ik geleerd om dumplings te maken en geleerd om een Peking eend klaar te maken. Na mijn trip naar Canada ben ik naar Japan gegaan. Een geweldige reis, de mensen en de cultuur zijn fantastisch. Ik heb hier geleerd om mijn zintuigen en smaakpupillen te gebruiken door het kijken en proeven bij de verse markten en de bekende Tsukiji vis markt. De discipline en respect die de Japanners hebben voor hun producten is geweldig. De verschillende kook processen die ik heb gezien zoals de fermentatie van groenten in miso, maar ook het fruit en groenten ingelegd in zoet en zuur hebben bij geïnspireerd bij het ontwikkelen van de gerechten van The Harbour Club.
Op dit moment ben ik weer terug bij The Harbour Club met een nieuwe challenge als Creative Chef. Een challenge die ik met beide handen aanpak.”