Menno Post - Taste of Amsterdam

Vanaf 3 juli is Haarlem verrijkt met een nieuwe gastronomische hotspot: Olivijn. Tijdens Taste Amsterdam kunt u alvast een voorproefje nemen!

Menno Post beheerst de kunst van het weglaten, vertelt een verhaal met zijn gerechten en daarmee heeft hij zijn eigen signatuur ontwikkeld. Zijn smaken zijn elegant, verfijnd en subtiel gecombineerd tot bijzonder mondvermaak. Je zou zomaar een salade van krab met gebrande avocado, karnemelk en yuzu voor je neus kunnen krijgen. Of neem nou zijn fenomenale gerecht van krokant gebakken buikspek met langoustine of het tongrolletje met kibbelingkrokantjes.

Menno is SVH-Meesterkok en na 5 jaar twee-sterrenchef van De Bokkedoorns te zijn geweest gaat hij zijn hart volgen en opent hij in juli zijn eigen restaurant onder de naam Olivijn in Kleine Houtstraat 70 te Haarlem. Tevens zal er op de eerste etage van het restaurant een kunstgalerie geopend worden met de naam Mevrouw Olivijn zodat er straks tussen de wisselende exposities gedineerd kan worden.

Restaurant Olivijn brengt topgastronomie en huiselijk comfort samen in een monumentaal pand met een rijke geschiedenis. Menno zal zelf de menukaart aan tafel presenteren en biedt daarbij mogelijkheden gerechten aan te passen aan de persoonlijke wens van de gast. Op het bord is Menno luxueus omdat hij het belangrijk vindt dat je als gast wel iets te snijden moet hebben.