FAQs - Taste of Amsterdam

Wat kan ik met een toegangskaart voor Taste of Amsterdam zoal doen?
Met een toegangskaart van €12,50 voor Taste of Amsterdam kan je genieten van de ongekende gezellige ambiance die wij voor je in het Amstelpark hebben gecreëerd. Daarnaast kan je op het festival kosteloos masterclasses van topchefs, workshops of interessante tastings volgen.

Hoe duur zijn de gerechten op Taste of Amsterdam gemiddeld van de restaurants?
De meeste gerechten op Taste of Amsterdam zijn geprijsd tussen de €5,00 en €7,50.

Waar kan ik kaarten kopen voor Taste of Amsterdam?
Kaarten zijn online te koop via onze website en onze facebook pagina. 1 kaartje kost €12,50 en een passe-partout kost €17,50. Tevens verkopen wij kaarten aan de deur tijdens het evenement voor een meerprijs. Wees dus verstandig en koop je kaartje in de voorverkoop!

Wat is de betaalmethode op Taste of Amsterdam?
Dit jaar stappen wij over op Pin-Only. Dit betekent dat je bij alle restaurants, marktkramen en deelnemers  kunt pinnen. Betaal je toch liever met cash? Geen probleem, daar hebben wij cashcards voor die kunnen worden opgeladen met een bedrag naar keuze.

De gerechten en drankjes zullen dit jaar dus op de menuborden worden weergegeven in de daadwerkelijke prijs. De cashcards kun je ook online kopen:

Bronze Cashcard met €12,50 tegoed
Silver Cashcard met €25,00 tegoed
Gold Cashcard met €37,50 tegoed
Platinum Cashcard met €50,00 tegoed

Indien je van tevoren een cashcard hebt gekocht, zul je bij het scannen van jouw ticket een cashcard ontvangen met het gekochte bedrag erop.

Waarom zitten er servicekosten bij een cashcard als ik die online koop?
Er wordt €1 gerekend voor de cashcards die worden uitgegeven met je tegoed erop.

Hoe weet ik voor welke dag ik een kaartje koop?
Je kunt met de Early Turkey en Early Bird toegangskaarten zelf bepalen op welke weekenddag je Taste of Amsterdam bezoekt, dus vrijdag, zaterdag of zondag. Voor de reguliere kaartverkoop geldt dat je een kaartje koopt voor één specifieke dag. Een kaartje kan niet twee keer gebruikt worden.

Moet ik een kaartje voor kinderen kopen?
Nee dat hoeft niet, want kinderen tot 16 jaar mogen gratis naar binnen onder begeleiding van een volwassene! Je kunt wel alvast je kids registreren en een kids ticket downloaden. Op zaterdag en zondag besteden wij extra aandacht aan onze jongste bezoekers tijdens Taste of Kids.

Mogen huisdieren mee?
Helaas is het NIET toegestaan om je huisdieren mee te brengen naar Taste of Amsterdam.

Waar wordt Taste of Amsterdam gehouden?
In het Amstelpark te Amsterdam.

Is Taste of Amsterdam rolstoelvriendelijk?
Ja, de organisatie doet er alles aan om het terrein zo toegankelijk mogelijk te maken. Een invalidentoilet is te vinden op het terrein van het Amstelpark.

Is Taste of Amsterdam overdekt?
Ja en nee, de plekken waar de exposanten/bedrijven/restaurants zich presenteren zijn overdekt. Tevens zijn alle theaters overdekt en wordt er rekening gehouden met een slecht weer scenario. De wandelpaden zijn niet overdekt.

Mag ik eigen eten en drinken meenemen naar Taste of Amsterdam?
Het is NIET toegestaan om eigen consumpties mee te nemen en/of te nuttigen tijdens Taste of Amsterdam.

Is er ook genoeg keuze voor vegetariërs?
Ja, er zijn op Taste of Amsterdam genoeg vegetarische gerechten verkrijgbaar!

Waar kan ik parkeren?
Rondom het Amstelpark is er genoeg parkeergelegenheid en op zondag is het vrij parkeren, maar kom vooral met de fiets!

Is er ook een commode bij de toiletten te vinden?
Jazeker!

Moet ik zonnebrand op doen?
Ja! Het is natuurlijk zomer, en het grootste deel is niet overdekt. Je loopt dus heerlijk in de zon rond en te genieten. Een zonnebril is ook altijd handig.

Wat doe ik met mijn afval?
Gooi het afval in de geplaatste afvalcontainers rondom het terrein. Samen houden we het schoon!

Kan ik met het openbaar vervoer naar het Amstelpark?
Dit kan, maar LET OP! Vanaf vrijdagavond 31 mei 22:00 tot maandagochtend 3 juni 05:00 werkt Zuidasdok aan de A10 Zuid en het spoor bij de stations Amsterdam Zuid en RAI. Dit betekent dat treinverkeer van, naar en via de stations Amsterdam Zuid en Amsterdam RAI dit weekend niet mogelijk is. Je zult met de trein omgeleid worden via Amsterdam Centraal, vanaf hier kun je gebruik maken van de Noord-Zuid metrolijn.

Ook zullen er een aantal wegen zijn afgesloten namelijk:

  • Komend van de A10 West is de A10 Zuid afgesloten vanaf knooppunt De Nieuwe Meer, richting de A2 en A10 Oost (knooppunt Amstel).
  • Komend vanaf A4/Schiphol is de snelweg (A4 en A10 Zuid) afgesloten vanaf knooppunt Badhoevedorp. Verkeer wordt omgeleid via de A5 en A9.
  • Oprit S109 richting knooppunt Amstel blijft in alle weekenden te gebruiken, net als de A10 Zuid en de A4 richting Schiphol.

Kom je dus met de auto? Check dan voor je vertrekt de apps van Waze, Flitsmeister of TomTom of bekijk Google Maps en www.vananaarbeter.nl.

Is het je gelukt om op station Amsterdam RAI te komen? Dan ben je er al bijna! Vanaf hier is het namelijk 7 minuten lopen naar het Amstelpark. Ook is het mogelijk om tram 50, 51 of bus 62, 148 of 169 te nemen. Deze stoppen voor de deur bij halte Weerdestein.

Wil je meer informatie over het openbaar vervoer? Kijk dan voor vertrek op 9292ov of op de website van NS.

Ik ben een bewoner en heb een vraag:
Voor bewoners rondom het Amstelpark kan je hier klikken voor meer informatie.

Wil je meer informatie over het openbaar vervoer? Kijk dan voor vertrek op www.9292ov.nl of www.ns.nl

Staat je antwoord er niet bij?
Neem dan contact met ons op!