De 10 Finalisten van de Dutch WORLD CLASS™ COMPETITION 2018. - Taste of Amsterdam

Gisteren werden in de Nolet Distillery in Schiedam de 10 finalisten bekend gemaakt voor de Dutch WORLD CLASS™ COMPETITION 2018.

Op 2 juni 2018 presenteren de finalisten in het Rosarium bij het Amstelpark tijdens Taste of Amsterdam hun beste cocktails. Met hun creaties proberen de finalisten om de jury en de bezoekers te overtuigen en de titel van beste Dutch bartender te veroveren. Hieronder vind je de finalisten in alfabetische volgorde:

Andrei Talapanescu – Pulitzer Bar (Amsterdam)
Ben Lobos – DR. (Rotterdam)
Erwan De Kerouara – Hotel 27 (Amsterdam)
James Chaib – Tailor Bar (Amsterdam)
Jeroen Scheerman – Tailor Bar (Amsterdam)
Luca Milano – Pulitzer Bar (Amsterdam)
Martin Eisma – Bluespoon (Amsterdam)
Sebastian Cichowlas – Tailor Bar (Amsterdam)
Tim Lefevre – Door 74 (Amsterdam)
Timo Stemerdink – Restaurant C (Amsterdam)

De Nederlandse finale vindt plaats op dezelfde dag als de Belux finale die ook te volgen is tijdens Taste of Amsterdam. Op 2 juni komen we te weten wie de opvolgers zijn van Naushad Rahamat in België en Alberto Matallana in Nederland. De winnaars van beide landen mogen vervolgens vechten om de titel van World Class Bartender of the Year Worldwide. De wereldwijde finale vindt plaats tijdens de Bar Convent Berlin op 8 oktober 2018.

OVER DE WORLD CLASS COMPETITION 2018

‘Wanderlust’ en ‘Signature Serve’ zijn dit jaar de twee thema’s.  Voor het eerste thema krijgen de bartenders de opdracht om twee cocktails te creëren, een ‘Home’ en ‘Away’ serve. Met deze cocktails neemt de bartender je vanuit huis mee op een nomadische reis naar een verre bestemming.

Voor de ‘Signature Serve’ worden de bartenders uitgedaagd om een iconische serve te presenteren die hun persoonlijkheid en de bar waar ze werkzaam zijn, weerspiegelt.

Alle World Class cocktails worden beoordeeld op techniek, presentatie, creativiteit, smaak en balans. De jury beslist uiteindelijk welke twee finalisten in het algemeen het beste hebben gescoord.

De winnaar zal zich niet alleen een jaar lang Dutch WORLD CLASS™ Bartender of the Year mogen noemen, ook voegt hij zich toe bij de WORLD CLASS™ familie en kwalificeert hij zich voor de Global Finals die in oktober plaatsvinden in Berlijn.