Food Trends 2018 - Taste of Amsterdam

Wij bij Taste zijn altijd bezig met de nieuwste trends en vooral als het gaat om eten. Daarom hebben wij hier een selectie gemaakt van de leukste food trends volgens verschillende food experts.

Fermenteren
Op het moment is fermenteren, pikkelen en preserveren van eten helemaal hot. Door het bereiken van de mainstream, gaat het 2018 het jaar van het fermenteren zal worden. De producten die op deze manier worden gemaakt zijn bijvoorbeeld: kimchi, miso, kefir en ook ui en knoflook worden gefermenteerd.

Hawaiian
Op het moment krijgt het fenomeen “Poke Bowls” heel veel aandacht, wat een populair alledaags gerecht is uit Hawaii. Het gerecht is opgebouwd met ingrediënten die je ook kunt vinden in sushi, maar dan geserveerd in een kom, in plaats van een roll. In Amsterdam kan je het gerecht al op veel kaarten vinden en deze trend zal zich ongetwijfeld doorzetten in 2018.

Tea
Goed nieuws voor thee lovers, thee is nog nooit zo populair geweest. The consumptie van van thee is enorm gestegen het afgelopen jaar en zal het komende doorgroeien. Je kunt op meerdere plekken in Amsterdam al bijvoorbeeld theebarren vinden die daarvoor nergens te vinden waren. Eindelijk krijgt thee, net als koffie, de waardering die het verdient door de ontelbare varianten die je kan drinken.

Black Food
Black food gaat grote stappen maken in 2018. Je zult je afvragen wat dit in nou weer is. Het is eten dat zwart is gemaakt is gemaakt met houtskool, wat op het moment steeds vaker gebruikt wordt als detox-mineraal. Het klinkt misschien raar, maar wereldwijd worden er al gerechten en gezonde sapjes gemaakt met dit ingrediënt.

 Trendy ingrediënten voor 2018:

Avocado
Komkommer
Zalm
Edamame
Tonijn
Tofu
Sriracha
Kokosnoot
Zeewier
Truffel
Pompoen
Houtskool

Zoals je kunt zien in deze lijst, zitten er al veel producten tussen die dit jaar ook al veel gebruikt werden plus een aantal nieuwkomers. Natuurlijk zullen er ook verandering plaatsvinden in het bestellen van eten vanuit huis.

Deze gerechten zullen het meest besteld worden in 2018:

Sushi
Black-food
Pokébowl
Soep
Toast
Hummus