SOIL of Amsterdam - Taste of Amsterdam

SOIL of Amsterdam opent binnenkort in Amsterdam West met de missie "Good for you, Good for the Planet, Makes you happy" wil SOIL of Amsterdam laten zien dat gezond, duurzaam voedsel heerlijk en vol avontuurlijke smaken kan zijn.

SOIL is het antwoord op een eenvoudige vraag die ondernemers Remco Groeneveld en Gustavo Bottino zichzelf stelden: “Waar kunnen we terecht voor voedsel dat gezond èn lekker is?” De twee vrienden, die elkaar ontmoetten toen ze in Californië woonden, merkten al snel dat veel andere mensen hetzelfde probleem hebben bij het vinden van zo’n plek in de Amsterdamse restaurantscene.

“Door de jaren heen werd ik steeds bezorgder over de impact op het milieu en onze gezondheid van wat we aten, maar als iemand met liefde voor goed vlees wilde ik lekker eten niet opgeven. We hebben een jaar lang gezocht om hier een oplossing voor te vinden. We kwamen uit bij SOIL. Een ongedwongen en vriendelijke plek waar je heen kunt gaan voor ontbijt, lunch, diner of gewoon voor een borrel en alles is fundamenteel lekker, maar ‘guilt free'”, zegt medeoprichter Gustavo Bottino.

SOIL belooft lekker eten gemaakt van lokale en seizoensgebonden ingrediënten. Het fast-casual restaurant werkt vooral met groenten en fruit, maar gelooft ook dat er plaats is voor hoogwaardige dierlijke producten van bewuste lokale boeren die duurzame en humane landbouwmethoden voeren. Dit betekent dat rundvlees, kip, eieren en kaas optioneel kunnen worden toegevoegd aan de veganistische basisgerechten. SOIL’s menu gaat om balans, flexibiliteit en het concept van ‘minder maar beter’. ”

“Ik heb de laatste 10 jaar als ‘road warrior’ bijna elke dag buiten de deur gegeten en Ik was niet tevreden met de tijd die het kost om goed eten geserveerd en betaald te krijgen”, voegt Remco Groeneveld, medeoprichter, toe. “SOIL heeft zowel snelle service als maaltijden van hoge kwaliteit”.

Chef-kok Guillem Francis treedt toe tot SOIL met meer dan 15 jaar ervaring bij onder andere restaurant Bloesem en het Pulitzer hotel. “Voor mij is het een grote stap, een overgang van de wereld van haute cuisine naar een fast-casual concept. Waar ik blij van word is dat ik bij SOIL een groot aantal mensen kan bereiken met smakelijk, ‘plant-centric’ voedsel dat ook nog betaalbaar is, zegt SOIL’s Engelse chef-kok. Naast Guillem’s eigen gerechten, werkt hij graag samen met enkele bekende Amsterdamse lifestyle-persoonlijkheden zoals Claartje Schröder (@foodness.nl) en Bénine Bijleveld (@benineskitchen), van wie bepaalde recepten ook op het menu staan.

Het interieur, ontworpen door Sandra Planken van Studio Noun (BAUT, Restaurant C, Taco Cartel), is geïnspireerd op de Japanse “Wabi Sabi” filosofie, oftwel de zoektocht naar schoonheid in imperfectie.

Locatie

Bilderdijkstraat 141 H
Amsterdam, Netherlands 1053 KN
T: 020 772 1932
E: contact@oursoil.co
www.oursoil.co