Dennis Kuipers

Chef Dennis Kuipers - Bar Brasserie OCCO

Sinds de aanstelling van Dennis in 2006 als Chef-kok bij The Dylan Amsterdam en Restaurant Vinkeles, vaart het restaurant een nieuwe en uitdagende koers. Naast het verfijnen van zijn eigen gerechten, wordt er gewerkt aan nieuwe concepten en focust hij op het coachen van zijn team. Zijn doel is duidelijk, samen met zijn team het restaurant naar een nog hoger plan tillen. De gerechten van Dennis kenmerken zich door een geraffineerde combinatie van de klassieke en moderne Franse keuken, met hier en daar een internationaal tintje.

Één van Vinkeles’s signatuur gerechten blijft de Anjou Duif, gebraden met 5 spices, geserveerd met de lever, hartje en saus gemaakt van het karkas.Koken en de gezelligheid die samen eten met zich meebrengt, heeft hij van huis uit meegekregen. “Gewoon even tijd maken voor vrienden, familie en voor elkaar” is een belangrijke drijfveer geweest om het koks vak in te rollen.

Tijdens zijn opleiding werkte Dennis voor vele bekende namen, waaronder Constant Fonk, Edwin Kats, Alain Senderens en Robert Kranenborg. In 2003 slaagde Dennis voor zijn S.V.H. Meesterkokproef en werd hij lid van het "Gilde van Nederlandse Meesterkoks". Het succesvol doorlopen van deze proef, betekende dat Dennis hiermee direct het hoogst haalbare diploma voor een Nederlandse Chef op zak had. Zijn creativiteit en gedrevenheid zijn niet ongemerkt gebleven en werden in 2009 beloond met een Michelinster. Gault Millau kent Vinkeles 18 punten toe en in de ‘Lekker’ staat Vinkeles solide op een 29ste plaats. 

dennis

Dennis Kuipers