Edwin Klaasen

Edwin Klaasen

Met zijn desembrood verovert bakker Edwin Klaasen van Desemenzo de harten van broodliefhebbers.

Sinds 2007 maakt Edwin brood op basis van eigen desemculturen. Het bakkersteam van Desemenzo bestaat uit gedreven bakkers die dagelijks vanuit drie bakkerijen in Nederland op eigen wijze desembrood bakken. De broden worden gemaakt van bewust geselecteerde grondstoffen. In Edwins ogen illustreert desembrood als geen ander brood de puurheid van het échte bakken. Het vraagt tijd, gevoel en kennis. "Het is mijn wens dat mensen bewuster met brood omgaan.  Respect voor brood krijg je als je het zelf bakt”.

Zijn enthousiasme voor goed brood draagt hij over tijdens broodcursussen en op evenementen en festivals. Edwin geeft ook gastlessen op koksopleidingen en schrijft als columnist voor verschillende culinaire magazines. In 2013 bracht Edwin het bakboek ‘Ik bak geweldig, jij trouwens ook’ uit.

Bij alles wat Edwin doet is zijn gedrevenheid te zien. Gedrevenheid om het bakkersvak uit te dragen en om te blijven vernieuwen. Edwin wil mensen ontmoeten en verbinden, elke dag opnieuw. En samenwerken, elkaar over en weer inspireren om zijn boodschap en gevoel op anderen over te brengen.

Alles komt samen in dat ene woord: GEVOEL. Want met kennis en ervaring kom je als bakker weliswaar ver, maar bak je zonder gevoel en gedrevenheid, dan kom je nooit tot het perfecte brood.

Dit jaar laat hij wederom zijn passie aan brood zien bij het AEG Baking Lab!

edwin

Edwin Klaasen