Melchor Soto Fernandez

Creative chef Melchor Soto Fernandez - The Harbour Club Amsterdam Oost

Zijn passie voor koken komt voort uit zijn familie. Al van jongs af aan keek hij mee met zijn moeder, ooms en tantes die veel tijd in de keuken doorbrachten.

Om zoveel mogelijk ervaring op te doen heeft hij altijd fulltime in de keuken gestaan. In The Harbour Club Amsterdam begon hij in 2012 als Chef de Partie en uiteindelijk als Sous Chef. Na 2,5 jaar in Amsterdam, vertok hij naar Vancouver en Toronto in Canada voor een jaar om daar te reizen en te werken in verschillende keukens. In Vancouver deed hij ervaring op, op het gebied van shared dining in een Japans-Canadees restaurant. Eenmaal in Toronto breidde hij zijn passie uit op het gebied van Latin Street Food, waar hij met smaken als Ceviche, verse chorizo en BBQ empanadas leerde werken. Ook de Chinese keuken bleef hem niet onbekend en leerde hem de beroemde Peking Duck bereiden. De culinaire reis door Canada sloot hij af met een reis door het land van de discipline en respect voor het product: Japan. Hij leerde zijn zintuigen gebruiken door te kijken en te voelen op Japanse versmarkten en de beroemde Tsukiji vismarkt. Alle ervaringen van de onvergetelijke reis, nam hij weer mee terug naar The Harbour Club Amsterdam.

“De verschillende kookprocessen die ik daar heb gezien, zoals fermentatie van groente in miso, maar ook de zoetzuur gepekelde vruchten en de vele groenten hebben me geïnspireerd om nieuwe gerechten te ontwikkelen voor The Harbour Club.

Sinds december 2016 is Melchor terug bij The Harbour Club Amsterdam Oost als Creative Chef. Een nieuwe uitdaging die hij met beide handen aanpakt!

Melchor

Melchor Soto Fernandez