Lowlander Beer

Eens, lang, lang geleden bedwongen onverschrokken nederlandse zeelieden de wereldzeeën om zakken vol kostelijke buit thuis te brengen. Hun gevonden schatten? Een indrukwekkende verscheidenheid aan geurige kruiden, aromatische specerijen en exotisch fruit. Botanicals die al snel gebruikt werden in die andere grote liefde van de inwoners van de lage landen; bier… deze unieke smaken werden weer geëxporteerd en het duurde niet lang voordat nederlands bier wereldwijd populair werd. Jammer genoeg heeft het bier van de lage landen in de 19e eeuw haar typerende smaak verloren en is deze geschiedenis van brouwen in de vergetelheid geraakt.

Lowlander Beer brouwt bier met botanicals, geïnspireerd op de reizen van Nederlandse ontdekkingsreizigers naar verre landen en de overvloed aan de kruiden en specerijen die zij mee terug namen. Met een passie voor distilleren en voor het herontdekken van Nederlands brouw erfgoed maakt Lowlander bieren met minstens zoveel karakter en smaak als de eerste Nederlandse ontdekkingsreizigers hadden.

Op Taste of Amsterdam vind je de Lowlander Botanical Brew Truck en proef je hun White Ale, American Pale Ale, I.P.A. en Poorter!

lowlander
Contactgegevens
Lowlander Beer
Cellebroerssteeg 2
1012 KJ Amsterdam
Tel:+31 20 7529 726

Website:http://www.lowlander-beer.com/