Texels Bier

Texels Bier is te vinden op het terrein van Taste of Amsterdam 2017!

Speciaal van overzee
Aan de rand van natuurgebied ‘De Hoge Berg’ op Texel is sinds 1999 de Texelse Bierbrouwerij gevestigd in de voormalige zuivelfabriek van Oudeschild. Daar waar ooit een enthousiaste hobbybrouwer de basis legde, is de Texelse inmiddels uitgegroeid tot een toonaangevende brouwerij van speciaalbier in Nederland.

Duinwater, gerst en tarwe op het eiland geoogst, hop en een giststam die alleen op Texel te vinden is, zijn de ingrediënten die de brouwmeesters gebruiken. Met daarbij natuurlijk hun vakmanschap, toewijding en geduld.

Texels Skuumkoppe is het eerste bier dat werd gebrouwen en nog steeds het boegbeeld van de brouwerij. Dit ongefilterde donker tarwebier is vernoemd naar de schuimende koppen op de golven van de zee rond het eiland. Bij de Dutch Beer Challenge afgelopen april werd het gulle bovengistende bier met goud bekroond. Wat alleen maar bevestigt hoezeer het in de smaak valt bij liefhebbers en specialisten. Maar ook de andere tien bijzondere bieren van de Texelse Bierbrouwerij zijn in trek, elk met hun karakteristieke smaak, elk passend bij andere sferen en seizoenen.

Wat dacht u van ons Bock, veelvuldig gekozen tot het beste en lekkerste van Nederland? Of Springtij, lentekriebels op z’n Texels? Ook die schuimen in alle seizoenen de kelen van talloze liefhebbers in. Speciaalbieren van Texels zijn puur, eerlijk en eigenzinnig. Bier als Texel zelf.

Kom naar onze steiger en proef het eiland!

Texels Bier

Contactgegevens
Texelse Bierbrouwerij B.V.
Schilderweg 214 b
1792 CK Oudeschild | Texel
Tel.: (0222) 320 325 

Website: http://www.texels.nl/nl/
Email: info@texels.nl