Persijn Dutch Eatery

HET CONCEPT:

Dutch Eatery Persijn staat voor vers, verantwoord en vooral lekker eten. Met ingrediënten van Hollandse bodem en zelfs uit eigen kas, laat Persijn zien dat de Nederlandse keuken ook vernieuwend en interessant kan zijn. Persijn, finally.

Bij Persijn spelen producten uit eigen kas de hoofdrol, aangevuld met het beste van lokale ondernemers. In de unieke circulaire kas op de 22e verdieping van het gebouw, verbouwt Persijn groenten, kruiden, fruit en zelfs vis. Puur, duurzaam en innovatief. Echt Hollands dus.

Drijvende kracht achter Persijn zijn chefs Luc Kusters (Bolenius) en Alexander Brouwer. Hun visie op Dutch Cuisine komt tot uiting in een verrassend en veelzijdig menu, op een plek waar iedereen welkom is en zich direct thuis voelt. Ontbijt lunch en diner, met zakelijke contacten of je beste vrienden. Voel je thuis bij Persijn en geniet van echt goed eten.

Persijn opent in 2017 in het gloednieuwe Amstelkwartier in Amsterdam-Oost. 

persijn

De chef:

De innovatieve topchef en duurzame SVH meesterkok Luc Kusters heeft een voorliefde voor pure producten en is een van de oprichters van Dutch Cuisine. Een beweging die de Nederlandse keuken internationaal op de kaart zet. In 2012 werd Luc Kusters door GaultMillau uitgeroepen tot Belofte van het Jaar. Niet zo gek als je bedenkt dat o.a. Robert Kranenborg één van zijn leermeesters was. Luc was eerder ook chefkok in sterrenrestaurant Le Cirque. In 2010 opent Luc samen met Xavier Giessens hun restaurant Bolenius en werd het restaurant in 2015 uitgeroepen tot het Beste Groenterestaurant. Het restaurant maakte de entree in de Lekker Top 100 en kreeg in 2016 de langverwachte eerste Michelinster. 

De inspirerende topchef zal de leiding nemen in de keuken van Persijn Dutch Eatery waarbij hij zijn passie en liefde voor pure producten zal overbrengen aan de gasten.
Dit jaar zal Persijn Dutch Eatery met heerlijke gerechtjes hun entree maken op Taste!
 

Persijn Dutch Eatery