Pikoteo

Het concept:

Pikoteo Taberna is een moderne tapas bar/restaurant met een "shared-dining filosofie" en wordt gerund door het duo Miguel & Florian. De mannen hebben al hun liefde & energie voor eten, drinken & hospitality in dit concept gestoken om eens iets anders te doen dan wat iedereen anders doet, maar bovenal de gast een complete avond uit te kunnen bieeren, met originaal eten waarvan veel geproefd kan worden, goede wijnen voor een eerlijke prijs, goede service, exceptioneel goede gin tonics & cocktails voor een eerlijk prijs en af en toe een DJ, zodat de voetjes van de vloer kunnen. Alle ingredienten voor een geweldige avond.

pikoteo charcuterie

De chef:

Met zijn madrileense afkomst, houdt Miguel Martin Gomez, de keuken van Pikoteo in het gareel. De vele invloeden van de plekken waar Miguel heeft gewoond, o.a: Lyon, Berlin, Innsbruck in de Oostenrijkse Alpen tot Wuhan in China en Pekanbaru op het eiland Sumatra, heeft hem gemaakt zoals hij is. Op 34-jarige besloot hij om zijn droom te achtervolgen om het chefs beroep te leren beheersen.. Opgroeiende in een familie waar elke maaltijd op een dag gevierd wordt, was het een drastische maar geen onnatuurlijke keuze. Zijn eerste baan in de industrie was het pellen van langoustines in het drie sterren restaurant ‘De Librije’ in Zwolle en anderhalf jaar later werd hij Chef bij ‘Hugo’s Bar& Kitchen’ in Amsterdam waar hij Florian zou ontmoetten. Het was niet veel later toen zij beseften dat zij een gedeelde passie hadden voor eten, drinken en hospitality.

De manager:

Florian is geboren en getogen in Amsterdam met meer dan 13 jaar ervaring in de hospitality dat hem van Oostenrijk naar London, Dubai, Shanghai en weer terug naar Amsterdam heeft gebracht. Hij heeft in sommige van Amsterdam’s meest gerenommeerde plaatsen heeft gebartend, inclusief Door 74, waar hij de prijs Beste Bartender 2011 won. Florian voltooide zijn studie aan de Hogere Hotel School, Den Haag, maar voor zijn laatste stage in Shanghai, was hij pre-opening beverage manager in een van de grootste Marriott hotels in heel Azie – Pacific. Na het managen van een hotel bar en het pre-openen van 2 restaurants als operationeel manager in Amsterdam, nam Florian de sprong en werd entrepreneur. Hugo’s Bar & Kitchen opende in 2013 en was een succes vanaf dag 1. In 2014, geleid door Florian, won Hugo’s ook nog eens ‘Beste Nieuwe Cocktail Bar in Nederland’.

Pikoteo

Restaurant's Details

Address: Houtmankade 9
1013 MP Amsterdam
Phone Number: 0207748940
Website: www.pikoteo.nl