The French Connection

Het concept:

Restaurant The French Connection werpt de gevestigde orde omver en neemt Franse klassiekers mee in de strijd. De succesvolle start van het restaurant in 2015 legde de fundering voor een culinaire revolutie. Bekende gerechten uit Franse districten worden compleet uit elkaar gehaald en op revolutionaire wijze opnieuw uitgevonden zónder hun unieke kwaliteiten te verliezen. Er is een Franse revolutie gaande op de Singel in Amsterdam. Eentje zonder barricadesIn het bekende Odeon-gebouw daagt The French Connection de status quo van de Franse cuisine uit. Ze vertegenwoordigen het Frans niet alleen met hun romantische maar frisse en rauwe design maar ook met hun geselecteerde personeel vol passie en kunde. 

De chef:

Vlagvoerder is Jef van den Hout. De jonge chef zoekt grenzen op door klassiekers op vooruitstrevende wijze opnieuw uit te vinden en met wereldse smaken te combineren.

Elk gerecht op het menu is gelinkt aan één van de dertien ‘departements’; in receptuur, ingrediënten of technieken. Een bisque van crab tourteau komt met crème van limoengras en basilicum. De gestoofde kalfswang krijgt een puree van pommes dauphinoise en in een Franse Bellini is champagne gecombineerd met dragonijs.  

The French Connection is altijd verrassend en vooruitstrevend. Ze nemen jou mee op een culinaire reis door Frankrijk. Tijdens het maandelijkse ‘Le Dimanche’, experimenteert de chef met nieuwe testgerechten. Op deze zondag proeven gasten in een ontspannen setting - de bediening gaat regelmatig rond met shotjes - unieke gerechten die strijden naar een plekje op het menu. 

Apéritif et digestif
Klassieke Franse dorstlessers gaan mee in de ontwikkeling met de nieuwe aperitief- en digestief- bar bij de entree van The French Connection. Op de bar flirten schaaltjes met olijven, overvolle kaasplateaus, en planken vol charcuterie met de hongerige invités. Na het tafelen keren gasten terug naar de bar voor een digestief met dessert als afsluiter.

Créativité - Qualité - Innovativité. Vive la révolution!

The French Connection

Restaurant's Details

Address: Singel 460
1017 AW Amsterdam
Phone Number: 020-7373051