The Harbour Club

HET CONCEPT:

The Harbour Club komt gelukkig ook dit jaar weer heerlijk koken op Taste of Amsterdam!

Een unieke locatie in Amsterdam met internationale allure, een sprankelende sfeer en buitengewoon fantastisch eten. Een blend van Miami, Barcelona en de Côte d’Azur: een industriële locatie – een oude wijnterminal – turned fashionable chic. Kom langs op Taste of Amsterdam en laat je verrassen door  de hoogwaardige kookkunsten.

Een bezoek aan The Harbour Club staat garant voor puur en intens genieten. Hoogstaande kookkunsten gemixt met een tikkeltje eigenwijsheid, maar wel met oog voor detail. Dit jaar wordt er een kleine Harbour Club gecreërd waarbij de look, feel and food wordt overgebracht zoals in de restaurants. Het menu blijft nog even geheim...!

Ben je op zoek naar kwaliteit in een ontspanning omgeving, dan voel je je bij The Harbour Club Amsterdam direct thuis. 

De chef:

Meet Melchor Soto Fernandez.
Zijn passie voor koken komt voort uit zijn familie. Al van jongs af aan keek hij mee met zijn moeder, ooms en tantes die veel tijd in de keuken doorbrachten. 

Om zoveel mogelijk ervaring op te doen heeft hij altijd fulltime in de keuken gestaan. In The Harbour Club Amsterdam begon hij in 2012 als Chef de Partie en uiteindelijk als Sous Chef. Na 2,5 jaar in Amsterdam, vertok hij naar Vancouver en Toronto in Canada voor een jaar om daar te reizen en te werken in verschillende keukens. In Vancouver deed hij ervaring op, op het gebied van shared dining in een Japans-Canadees restaurant. Eenmaal in Toronto breidde hij zijn passie uit op het gebied van Latin Street Food, waar hij met smaken als Ceviche, verse chorizo en BBQ empanadas leerde werken. Ook de Chinese keuken bleef hem niet onbekend en leerde hem de beroemde Peking Duck bereiden. De culinaire reis door Canada sloot hij af met een reis door het land van de discipline en respect voor het product: Japan. Hij leerde zijn zintuigen gebruiken door te kijken en te voelen op Japanse versmarkten en de beroemde Tsukiji vismarkt. Alle ervaringen van de onvergetelijke reis, nam hij weer mee terug naar The Harbour Club Amsterdam. 

“De verschillende kookprocessen die ik daar heb gezien, zoals fermentatie van groente in miso, maar ook de zoetzuur gepekelde vruchten en de vele groenten hebben me geïnspireerd om nieuwe gerechten te ontwikkelen voor The Harbour Club. 

 Melchor soto

The Harbour Club

Restaurant's Details

Address: Cruquiusweg 67
1019 AT Amsterdam
Phone Number: 020-767 0421