Vesuvius Bruschetteria & Bar powered by DeliXL

Het concept:

De twee vrienden en compagnons, Kora & Mario hebben al heel wat jaren achter de rug in de horeca en kwamen vorig jaar bij mekaar om hun ideeën samen te brengen. De half Thaise half Nederlandse, geboren in Zwitserland en Mario uit Napoli kwamen op hun eerste concept dat ze samen willen beginnen; het starten van Vesuvius Bruschetteria & Bar. Van ochtends tot avonds laat kun je bij hun terecht voor goede koffie, Thai iced coffee, en heerlijke fancy cocktails, een bar die voor iedereen toegankelijk is. Moderne en traditionele bruschettas zullen worden gemaakt. Ontbijt bruschetta met roerei, avocado en spek, klassieke bruschetta, bruschetta met zoete ricotta, aardbeien en gegrilde perzik, bruschetta met octopus, geweldige traditionele Couppi en nog veel meer. Voor tijdens de borrel zullen de planken met hammetjes/salami/kazen niet ontbreken en je kunt altijd komen genieten van een verse dag pasta of salade. Twee keer per week kun je van 18-21 komen voor de aperitivo avonden en van een heerlijk Italiaans buffet genieten! 

Op Taste kan jij genieten van een kleine sneak preview van wat ze gaan serveren in hun bar. Sowieso hun La Classica bruschetta, een kalfsgehakt en kaas bruschetta ¨I Monti¨ en een octopus bruschetta ¨Il Mare¨. Daarnaast gaan ze ook de traditionele Cuoppi maken, dit zijn papieren hoornen gevuld met fritto misto van groenten (venkel, artisjokharten, spruitjes met een truffelmayonaise) en de andere is een fritto misto van vis en schaal-schelpdieren (inktvis, garnalen, spiering met een huisgemaakte spicy aioli)

vesuvius

De chef:

Mario Esposito geboren Napolitaan. Zoals elke Napolitaan wordt je praktisch in de keuken geboren. Dit was bij Mario ook het geval, hij heeft altijd bij zijn grootmoeder en moeder in de keuken gestaan. Meegekeken, geproefd, gegeten en stiekem de geheimen van zijn moeder en grootmoeder overgenomen. Na enkele jaren in de keukens van Napoli gewerkt te hebben, heeft hij zijn eigen traditionele recepten kunnen maken. Van pasta`s naar heerlijke ragouts en veel meer. Hij heeft in 2013 besloten om naar Amsterdam te komen, hij wil graag Amsterdam laten zien wat echt authentiek Napolitaans eten is met een twist van hem. 

Vesuvius Bruschetteria & Bar powered by DeliXL