Alain Caron - Taste of Amsterdam

Chef & eigenaar Alain Caron - Café Caron

Alain Caron is geboren in Parijs, maar woont inmiddels al meer dan 30 jaar in Nederland. Voordat Alain eindelijk zijn passie vond in de culinaire wereld, heeft hij twee jaar lang Parijse wasbakken ontstopt én had hij zijn eigen jazzrockband: Dune. Helaas was dit toch niet helemaal voor hem weggelegd en toen zijn band werd opgeheven vertrok hij samen met zijn Nederlandse vriend, Jet, naar Parijs om daar in een restaurant te gaan werken. Hier leerde hij de basis van de Franse keuken.

Na een tijdje hier te hebben gewerkt, besloten Alain en Jet om op wereldreis te gaan voor 1,5 jaar. Toen ze terug kwamen vervolmaakte Alain zijn kookkunsten in diverse Parijse (sterren)keukens waarna ze uiteindelijk naar Nederland vertrokken. Hier werkte hij in verschillende restaurants zoals De Kerstentuin, Tante Koosje en Restaurant Christophe. Na veel werkervaring op te hebben gedaan in meerdere restaurants, maakte Alain in 1995 zijn debuut als TV-kok bij Wie Kookt Er. Echter kwam zijn echte naamsbekendheid toen hij jurylid werd bij MasterChef Holland.

Inmiddels is hij bijna overal te zien en heeft hij een prachtig boek geschreven; Tour d’Alain. In dit boek bespreekt hij de beste restaurants, streekproducten, winkels, markten, wijnhuisjes en natuurlijk een paar van zijn helden, Alain Ducasse en Paul Bocuse. En dat is nog niet alles, in 2017 opende hij zijn eigen restaurant samen met zijn vrouw en kinderen in Nederland; Café Caron. En natuurlijk is Alain inmiddels ook niet meer weg te denken op Taste of Amsterdam!

Menu NEFF Chef’s Table – Inclusief wijnarrangement

Oesters à la Nicolas Isnard met sjalotjes en zeewater
Tuna rolls op basis van tomaat
Gebraden kreeft met rozemarijn
Bouillabaisse van rode mul
Kalfszwezerik met risotto, gerookte paling en artisjokharten 
Zacht rundvlees dat 10 uur lang is gemarineerd 
Verrassings citroen bal van Café Caron