Andy McDonald - Taste of Amsterdam

Chef Andy McDonald - 24Kitchen

Andy groeide op in een gezin waar zelfgemaakt eten vanzelfsprekend was, met een moeder die hele dagen in de keuken stond om zelfgemaakte pies, marmelades en pickles te maken van groenten en fruit uit eigen moestuin. Hij leerde dus al vroeg dat goed eten ontstaat uit mooie spullen, aandacht, tijd en liefde. Zijn favoriete eten is stiekem nog steeds het homemade comfort food van zijn moeder.

Al toen hij negen jaar oud was wilde hij professioneel kok worden en na zijn opleiding maakte hij carrière bij gerenommeerde bedrijven in Engeland en Zwitserland. Eenmaal in Amsterdam stond hij in de keuken bij onder andere het Apollo hotel, Le Hollandais, Barbizon hotel en Beddington’s.

Inmiddels is hij gespecialiseerd in het geven van kookworkshops en -demonstraties en is mede-eigenaar van Stovy, een bedrijf in culinaire content en marketing. Ook doet Andy regelmatig televisiewerk voor onder andere 24Kitchen waar hij programma’s als ‘Eten in de tuin’, ‘Fairplate’ en ‘First Aid Kitchen presenteerde’. Tegenwoordig is hij actief betrokken bij foodfirstnetwork.nl,  een online platform over gezonder leven.