David Rathgeber - Taste of Amsterdam

Chef & eigenaar David Rathgeber - L'Assiette

Op slechts 18-jarige leeftijd besloot David Rathgeber zijn oude vertrouwde omgeving te verlaten om zijn culinaire carrière na te streven. Tijdens zijn zoektocht ontmoette hij Alain Ducasse en begon zijn carrière in de vele restaurants van het ‘Ducasse-empire’, van het Louis XV restaurant in Monaco, de Plaza Athénée in Parijs tot het Essex House in New York.

Maar na jaren werken in deze grote keukens, besloot hij dat het tijd was om op zijn eigen stijl te focussen, zodat hij zijn culinaire talent volledig kon ontwikkelen. In 2006 werd David dan ook chef-kok bij Benoit en werd hij in hetzelfde jaar nog beloond met zijn eerste Michelin-ster. In 2008 nam hij het restaurant van Lulu Rousseau over, een mythische plaats die bijdraagt ​​aan de geschiedenis van Parijs.

Inmiddels is hij eigenaar van restaurant L’Assiette, een typisch Parijse bistro met geëtste ramen, een prachtig plafond, marmeren toonbanken en een semi-open keuken. Bij L’Assiette vond hij eindelijk de ideale plek om zijn culinaire talent te uiten. Hier past hij alles toe wat hij ooit heeft geleerd en maakt hij alleen gebruik van kwaliteit en seizoensgebonden producten. David zijn kookstijl is eenvoudig maar smaakvol, hij maakt dan ook prachtige gerechten die bomvol zitten met natuurlijke smaken. 

Menu NEFF Chef’s Table – Inclusief wijnarrangement

Oesters à la Nicolas Isnard met sjalotjes en zeewater
Tuna rolls op basis van tomaat
Gebraden kreeft met rozemarijn
Bouillabaisse van rode mul
Kalfszwezerik met risotto, gerookte paling en artisjokharten 
Zacht rundvlees dat 10 uur lang is gemarineerd 
Verrassings citroen bal van Café Caron