Hervé Rodriguez - Taste of Amsterdam

Chef & eigenaar Hervé Rodriguez - MaSa

Op vijfjarige leeftijd wist Hervé Rodriguez het al zeker; hij wilde chef-kok worden. Na zijn studie te hebben afgerond op de Hotelschool ging hij er dan ook vanuit dat dit hem meteen zou lukken. Maar het tegendeel bewees zich. Er was bijna geen werk en uit noodzaak kwam hij ergens terecht waar hij hele dagen zuurkool maakte.

Gelukkig ontmoedigde dit hem niet en is hij voor twee jaar in dienst gegaan bij de Marine, waar hij veel heeft geleerd en de tijd van zijn leven had. Maar na dit avontuur was het toch tijd om verder te gaan en zijn talent verder te ontwikkelen. Na nog verschillende werkervaringen op te doen keert hij op 24-jarige leeftijd terug naar Dijon, waar hij zijn vrouw Sophie ontmoet. Haar vader blijkt een sterrenchef te zijn, en hij begint dan ook voor hem te werken.

Helaas verveelt hij zich al snel en verhuist hij samen met Sophie naar Lyon, waar ze La Mère Bourgeois overnemen. Hier kan hij eindelijk zijn eigen creativiteit kwijt en ontwikkelt hij een meer persoonlijke keuken. Omdat hij toch graag verder wilde groeien, verhuizen ze een paar jaar later naar Parijs, waar ze hun eigen restaurant; MaSa openen in Boulogne-Billancourt. Hier heeft hij eindelijk zijn plekje gevonden. Zijn kookstijl wordt beïnvloed door zijn Spaanse afkomst en dit is zeker terug te zien in zijn prachtige gerechten. Het is dan ook geen verrassing dat MaSa inmiddels zijn eerste Michelin ster ontvangen heeft.

Menu NEFF Chef’s Table – Inclusief wijnarrangement

Oesters à la Nicolas Isnard met sjalotjes en zeewater
Tuna rolls op basis van tomaat
Gebraden kreeft met rozemarijn
Bouillabaisse van rode mul
Kalfszwezerik met risotto, gerookte paling en artisjokharten 
Zacht rundvlees dat 10 uur lang is gemarineerd 
Verrassings citroen bal van Café Caron