Jacques Pourcel - Taste of Amsterdam

Chef & eigenaar Jacques Pourcel - Le Jardin des Sens & Café Français

Jacques Pourcel is opgegroeid in Agde (Hérault) samen met zijn tweelingbroer, Laurent Pourcel. Vanaf jongs af aan waren zij al geïnteresseerd in koken en op 24-jarige openden zij dan ook al hun eerste restaurant, Le Jardin des Sens in Montpellier dat uitgroeit tot een drie Michelinsterren restaurant.

Na de opening van dit succesvolle restaurant is het tijd om uit te breiden naar het buitenland. Deze uitbreidingen beginnen in Tokyo, met restaurant Sens & Saveurs. Echter gaan ze al snel door met de opening van meerdere restaurants; D’Sens in Bangkok, Maison Pourcel in Shanghai en Café Français in Sri Lanka. Maar hun verlangen naar ondernemerschap en innovatie reikt veel verder dan de restaurants zelf. Inmiddels zijn ze dan ook eigenaar van een kookschool, een loungebar en hebben ze meerdere kookboeken geschreven.

Jacques zijn stijl van koken is geïnspireerd door het zuiden van Frankrijk en werkt graag met contrasten; warm & koud, zacht & knapperig en zoet & zout. Verder staan kwaliteit en eenvoud centraal in zijn keuken en werkt hij alleen met lokale producten van goede kwaliteit.

Menu NEFF Chef’s Table – Inclusief wijnarrangement

Oesters à la Nicolas Isnard met sjalotjes en zeewater
Tuna rolls op basis van tomaat
Gebraden kreeft met rozemarijn
Bouillabaisse van rode mul
Kalfszwezerik met risotto, gerookte paling en artisjokharten 
Zacht rundvlees dat 10 uur lang is gemarineerd 
Verrassings citroen bal van Café Caron