Jaimie van Heije - Taste of Amsterdam

Chef & eigenaar Jaimie van Heije - restaurant Jaimie van Heije

Jaimie van Heije is met zijn restaurant gevestigd in Ouderkerk aan de Amstel. In zijn restaurant draait het om de details. Samen met zijn team zorgt hij ervoor dat iedere gast zijn unieke stijl in koken, sfeer en gastvrijheid ervaart. Zijn opmerkelijke creatieve karakter is te herkennen in alles wat hij creëert; zijn gerechten, het interieur en zelfs zijn Instagram pagina. Jaimie zelf serveert het liefst een verrassingsmenu omdat hij gelooft in de ervaring van gaan zitten en je compleet laten overweldigen door de hele culinaire ervaring.

Zijn kookstijl is moeilijk in een paar woorden te omschrijven. Dagelijkse ervaringen, van mode tot aan de reizen die hij heeft gemaakt, vormen de inspiratie voor zijn gerechten. Zijn stijl is licht, fris en hoog op smaak. De manier van opmaken is anders; vol kleur en een lust voor het oog.

Jaimie heeft veel liefde voor Nike schoenen. Je zult hem nooit zien zonder een paar, gloednieuw en super exclusief. Hij gebruikt de speciale uitvoeringen van de schoenen ook als inspiratie voor zijn gerechten. In het restaurant staat een paar dat hij zelf samen met Nike heeft ontworpen.

Het belangrijkste waarin Jaimie zich onderscheidt is de manier waarop hij naar de wereld kijkt. Hij runt zijn restaurant op een manier waarop niemand dat doet. Zijn belangrijkste regel is dan ook dat iedereen die het restaurant bezoekt zich welkom moet voelen.

Menu NEFF Chef’s Table – Inclusief wijnarrangement

Oester met mango, zoetzure pompoen en pisco-sour
Hollandse garnaal met tartelette, kentjoer, knolselderij, avocado en radijs
Zeewolf met zeewier, groene asperge, tempura en umami-saus
Buikspek met dashi bouillon, rettich, hangop en oost-indische kers