Jermain de Rozario - Taste of Amsterdam - Chef's Table

Chef & eigenaar Jermain de Rozario - De Rozario

Jermain de Rozario komt uit een groot gezin met vijf broers en zussen. Al op 15-jarige leeftijd ging hij het huis uit en verloor hij zichzelf in het ene illegale huisfeest na het andere. Hij had dan ook veel bijbaantjes, van rookworstensorteerder tot vuilnisman. Gelukkig rolt hij op een gegeven moment de horeca in en begint hij als eerstejaars leerling bij ’t Parlement in Helmond.

Uiteindelijk wordt hij daar zelfstandig werkend kok en komt hij in contact met Soenil Bahadoer van de Lindehof** in Nuenen. Hier kan hij al snel aan de slag maar ook dit ging niet zonder slag of stoot. Op 26-jarige leeftijd had Jermain namelijk 0 ervaring en Soenil had dan ook weinig vertrouwen in hem. Na veel wikken en wegen wordt hij chef de partie en begint hij steeds meer plezier uit zijn werk te halen. Hij zette alles op alles om zijn kooktechnieken te verbeteren en zijn eigen gerechten te maken. Zo werd hij steeds zekerder van zijn culinaire talent en als klap op de vuurpijl verdienden ze de tweede Michelinster bij de Lindehof.

In 2016 was het dan eindelijk tijd voor Jermain om de deuren van zijn eigen restaurant te openen: De Rozario in Helmond. Niet veel later stond Michelin op de stoep en nog in datzelfde jaar stond hij in de gids. Nog wel zonder ster, maar ook deze heeft hij in 2018 weten te bemachtigen. In De Rozario draait alles om koken met heel je hart. Zijn kookstijl is voornamelijk Aziatisch met een nadruk op Indonesië.

Chef Jermain de Rozario zal een spectaculaire sessie geven de Chef’s Table op Taste of Amsterdam 2020!