Mark Vaessen - Taste of Amsterdam

Chef Mark Vaessen - SUSHISAMBA

Geboren en getogen in Elsloo, Limburg, had chef-kok Mark Vaessen al vanaf jonge leeftijd een passie voor bakken en koken. Nadat hij afstudeerde aan de SVH leerlingstelsel startte Mark zijn carrière als 17 jarige hulp kok in verschillende verfijnde Franse restaurants in het zuiden van Nederland en België. Toen hij 18 was verhuisde hij naar Amsterdam om als leerling-kok te gaan werken bij het gerenommeerde Pulitzer Hotel en zijn net zo getalenteerde selectie aan jonge chefs.

Na deze leerjaren werd Mark Chef de Partie bij het met één Michelin ster bekroonde De Swaen in Oisterwijk. Hier werkte hij met gerenommeerde chefs Edwin Kats en Cas Spijekers. Cas bleef hem uitdagen als mentor en continue bron van inspiratie.

In 2003 vertrok Mark uit Nederland om de wereld over te reizen en te leren van de culturen en gerechten in Thailand, Nieuw Zeeland, Australië, Laos, Japan, Maleisië, Cambodja, Sweden, Noorwegen, Litouwen, Ecuador, de Caraïben, Italië, Frankrijk, Spanje, Portugal, de Galapagos eilanden, Groenland, Letland, Duitsland en Rusland. Gedurende zijn reizen kookte hij onder meer voor het prestigieuze Point Albert Park restaurant in Melbourne.

Eenmaal terug in Nederland streek hij neer als chef-kok bij the Harbour Club. Gedurende die periode perfectioneerde hij zijn sushi vaardigheden en kennis door samen te werken met Chef Oshima wat resulteerde in inventieve sauzen en creatieve technieken.

Inmiddels als chef-kok bij SUSHISAMBA Amsterdam, worden Mark zijn eigen culinaire interpretaties verwerkt in veelvoud in SUSHISAMBA gerechten zoals de tiradito van haring, de short rib korokke, en de kip a la brasa met huancaina.

Menu NEFF Chef’s Table – Inclusief wijnarrangement

Tiraditto met o-toro, yuzu, mosterd, ao kappa, gemarineerde wasabi en truffel
Shortrib en gunma wagyu met romige quinoa, gemarineerde rode ui, gerookte amandel en jabanse BBQ lak
Bolo de Aipim met braziliaanse cassave cake, zoetzure ananas, sorbet en crème