Melchor Soto Fernandez - Taste of Amsterdam

Chef Melchor Soto Fernandez - The Harbour Club

Melchor’s passie voor de hospitality indrustrie komt van zijn familie. Vanaf jongs af aan heeft hij al meegekeken in de keuken met zijn moeder, tantes en ooms die daar erg veel tijd spendeerden. Als zijn familie samen kwam, was de tafel altijd gevuld met heerlijke gerechten, wat hij erg inspirerend vond.

Om zo veel mogelijk ervaring op te doen heeft hij altijd fulltime in de keuken gewerkt. In 2012 is hij dan ook bij The Harbour Club begonnen als Chef de Partie, maar na 2,5 jaar is hij hier toch mee gestopt om voor een jaar in Vancouver en Toronto te werken.

In Vancouver is hij begonnen in een klein Japans Canadees restaurant met de focus op shared dining, dit werd hier Pidgin genoemd. Hier heeft hij erg veel ervaring opgedaan in een klein team met een ervaren Japanse chef. In Toronto heeft hij zijn ervaring uitgebreid in een Latin Streed Food restaurant, hier heeft hij met veel Latin gerechten gewerkt zoals Ceviche, BBQ empanadas en heerlijke verse chorizo. Daarnaast heeft hij zijn ervaring uit de Chinese keuken gehaald bij een Canadees Chinees restaurant, waar hij heeft geleerd om dumplings te maken en om een Peking eend klaar te maken.

Na zijn trip naar Canada is hij doorgereisd naar Japan. Hier heeft hij geleerd om zijn zintuigen en smaakpapillen te gebruiken door het kijken en proeven bij de vers markten en de bekende Tsukiji vismarkt. De discipline en het respect die de Japanners hebben voor hun producten is iets wat Melchor echt geweldig vind. De verschillende kookprocessen die hij heeft gezien zoals de fermentatie van groenten in miso, maar ook het inleggen van fruit en groenten in zoet en zuur hebben hem geïnspireerd bij het ontwikkelen van de gerechten van The Harbour Club.

Sinds 2015 is hij weer terug bij The Harbour Club als Creative Chef. In 2018 hebben ze ook nog eens een award binnen gehaald voor beste Wagyu restaurant! Een prijs waar hij als chef erg trots op is!