Moshik Roth - Taste of Amsterdam

Chef & eigenaar Moshik Roth - &Moshik

Moshik verhuisde van Israël naar Nederland toen hij begin twintig was. Hij startte zijn carrière als pizzeria manager in Amsterdam. In zijn vrije tijd raakte hij gefascineerd door de wereld van haute cuisine en nam zichzelf voor om de best mogelijke chef te worden. Hij greep zijn kans toen hij mocht werken bij drie Michelin sterren restaurant ‘De Librije’ en twee Michelin sterren restaurant ‘De Zwethheul’.

In 2001 opende Moshik zijn eigen restaurant: ‘t Brouwerskolkje in Overveen. Hier ontving Moshik zijn eerste Michelin ster in 2006 en zijn tweede ster in 2009. In 2012 bundelde hij zijn krachten met Salem Samhoud en openden ze het restaurant: &Samhoud Places in Amsterdam. Drie maanden nadat het restaurant open ging ontvingen ze twee Michelin sterren. Inmiddels gaat het restaurant verder onder de naam &Moshik.

&Moshik zit op een steenworp van het Centraal Station op het Oosterdokseiland. Naar de ingang is het even zoeken, want het restaurant zit op de eerste verdieping en is niet direct te zien vanaf de straat. Maar het eten! Wat is dat goed. Je beleeft hier een mega culi-ervaring dankzij Moshik Roth. Een van zijn signature gerechten van Roth is Het Perfecte Ei.