Orlando Marzo - Taste of Amsterdam

Orlando Marzo - World's Best Bartender 2018

Orlando Marzo begon zijn bartending carrière bij een hospitality school in Italië. Zodra hij geslaagd was verhuisde hij naar London om daar zijn bartending skills te verbeteren bij bekende bars zoals “The Player” en “Milk and Honey”.

Tegen het einde van 2013 verhuisde Orlando naar Australië met het doel om zo veel mogelijk te leren van Melbourne’s world class hospitality industry. Na een tijdje bij de Eau-de-Vie groep te hebben gewerkt, werd Orlando’s talent, passie en attitude opgemerkt door het bekende Lûmé – hier kon hij aan de slag als Bar Manager, waar hij elke dag de beste cocktails maakte die perfect gepaired waren met het restaurant’s multidisciplinaire houding.

In October 2018 werd Orlando uitgeroepen tot World’s Best Bartender nadat hij het Diageo’s World Class Bartender of the Year evenement won in Berlijn. Hierdoor kon Orlando zijn netwerk uitbreiden en daardoor zijn inspiratie en ervaring met de rest van de bartending world delen.

Sindsdien is Orlando begonnen bij Worksmith als Beverage Director. Hier geeft hij training en ontwikkelt hij educatieve programma’s voor de hospitality industry. Ook werkt hij samen met het Worksmith team aan de ontwikkeling van een nieuw bar concept.

Inmiddels is Orlando op world tour, waarmee hij regelmatig te zien is in werelds beste bars. Hier werkt hij samen met zijn mede World Class Bartenders om masterclasses te organiseren en zo de volgende generatie bartenders te inspireren. Dit doet hij over de hele wereld, bijvoorbeeld in Hong Kong, Vietnam, London, Kentucky, Japan en Italië.