Peter Lute - Taste of Amsterdam

Chef & eigenaar Peter Lute - de Kruidfabriek & ARC by LUTE

Peter Lute heeft in vele zaken gewerkt, van brasserie tot sterrenzaak, tot hij samen met Marieke in 2002 Lute restaurant opende. Een groot industrieel restaurant aan de Amstel net buiten de grote stad, maar wat wel groot stedelijk aan moest voelen. Gezellig, swingend en met mooie gerechten. Na 14 succesvolle jaren was het tijd om te vernieuwen en werd het restaurant in het pand van een voormalige kruitfabriek verbouwd tot De Kruidfabriek.

Meer warmte, gezelligheid en op de kaart spreekt de passie van Peter: zoveel mogelijk werken met duurzame producten van Nederlandse bodem om bewuster om te gaan met de omgeving. Hij legt meer aandacht op de natuur en combineert pure en lokale producten met kruiden en specerijen uit eigen tuin en kas.

De visie is: “gasten laten genieten”, zo eenvoudig als het klinkt, zo’n grote uitdaging is het om dit dagelijks weer voor elkaar te krijgen. Peter en Marieke zijn dan ook onwijs trots op hun team, dat zich dagelijks met hart en ziel hiervoor inzet. “Koester wat je hebt opgebouwd en wijk niet af van je kernwaarden”. Hun logo, het “EI”, vertegenwoordigt deze kernwaarden. Zo blijft iedere stap die ze buiten de deur doen, een bewuste stap.

Naast de Kruidfabriek bestaat LUTE nu uit ARC. in Amsterdam, Explore de evenementenlocatie in Muiden, Soundbites boven de entree van Ziggo Dome en On 5th op de 5e verdieping in de Johan Cruijff ArenA.

En alhoewel er in elke zaak een heel goed team staat, blijft Peter’s passie koken en is zijn signatuur op alle menukaarten te vinden.