Rokus de Jong - Taste of Amsterdam

Chef Rokus de Jong - Smokey Goodness

Toen Smokey Goodness in 2015 een sollicitatie ontving van iemand genaamd Rokus, werd deze jongeman natuurlijk zonder vragen aangenomen. Met een naam als dat kon het niet anders dan een goede beslissing zijn. En dat is gebleken, want waar Rokus is vuur.

Met een afgeronde studie bij de internationale Hoge Hotelschool Maastricht, stages in Abu Dhabi en Hong Kong kwam Rokus hongerig bij Smokey Goodness binnen. Een Bourgondiër in hart en nieren, passie voor eerlijk eten, koken en voortreffelijk wijnen zette Rokus de keuken op zijn kop samen met Jord Althuizen – Carnivoresque Avonturier, head BBQ-pitmaster en schrijver van bestselling Kookboek van Het Jaar 2017, Smokey Goodness. Binnen de kortste keren bracht hij verfijning in Smokey’s grootste bombastische smaken (inclusief onze nieuwste concept – Fiery Veggies) en gaf vorm aan Jord’s wildste culinaire dromen.

Met zijn ongekende portie enthousiasme en werkethiek zet hij de toon en teamspirit voor de crew van Smokey Goodness. Hierna bestormde hij ook de rest van de afdelingen van het bedrijf om zijn stempel erop te drukken. Tegenwoordig staat zijn bureau in de keuken om aanvragen te kunnen beantwoorden, nieuwe menu’s te bedenken en het team aan te sturen. Hij is een liefhebber van de Italiaanse keuken en haalt hier veel inspiratie uit. En van samen eten met zijn vrienden in zijn “vrije tijd”.

Wat zou zo’n lekkerbek als Rokus aanraden bij Smokey Goodness? De Pastrami Sandwich met een glas Marlborough Sauvignon Blanc natuurlijk.