Sidney Schutte - Taste of Amsterdam

Chef & eigenaar Sidney Schutte - Spectrum

Nadat Sidney Schutte en Sascha Speckemeier 10 jaar geleden samen werkten bij De Librije gingen zij beide op hun eigen culinaire droomreis: Schutte ging aan de slag in Hong Kong en Speckemeier in Shanghai. In 2015 kruisten hun paden zich weer in Amsterdam. Met een rijkdom aan internationale ervaring en een gedeelde visie openden zij samen Librije’s Zusje, wat vanaf januari 2019 zijn naam heeft veranderd naar Spectrum.

In de jaren die daarop volgden, hebben ze hun professionele groei en hun eigen stijl verder ontwikkeld. Typerend voor Schutte is zijn dynamische, internationale manier van koken. Hij staat bekend om zijn out-of-the-box creaties, die resulteren in spannende nieuwe gerechten. In de creaties reflecteren Schutte’s Zeeuwse genen, Nederlandse ingrediënten, internationale ervaring en een groot arsenaal aan smaken.

Spectrum bevindt zich op -1 in het Waldorf Astoria, maar aan de deur boven staat je al iemand op te wachten om je welkom te heten. Het is de warme opmaat naar een heerlijke avond waarin de service tot in de puntjes is gedetailleerd en gepersonaliseerd. Binnen straalt alles luxe uit, maar wel functioneel, zonder overdadige fratsen. De bediening is foutloos en van topniveau. Net als de gerechten die uit de keuken komen. Sidney Schutte kookt modern en met humor. Hij heeft diepe klassieke roots, maar ook bakken ervaring bij zowel de Librije als bij grote restaurants in Hong Kong. Dat werkt duidelijk bevrijdend. Schutte heeft zich in de laatste jaren ontwikkeld tot één van de allerbeste chefs van het land. De keuken is uiterst beheerst, de smaken zijn verbluffend en bovendien bijzonder complementair. Er is beleving en humor. Maar bovenal is er klasse en topniveau. In elk klein detail merk je dat het hele team voor goud gaat. Het kan ook niet anders: Spectrum nestelt zich in de culinaire top van Nederland.