Thierry Drapeau - Taste of Amsterdam

Chef & eigenaar Thierry Drapeau - Thierry Drapeau

Thierry Drapeau is al sinds jonge leeftijd gepassioneerd door koken. Zijn vader was namelijk een zondagse kok, hij bracht zijn dag door met het koken van heerlijke gerechten met verse producten van de markt. Dit heeft Thierry aangezet om te koken, hoewel hij het versieren van gerechten leuker vond dan het maken ervan.

Om zijn culinaire talent te ontwikkelen begon hij als leerling bij verschillende restaurants zoals Le Central en Le Manoir de la Comète. In 1984 begon hij als keukenbediende bij restaurant La Truffe Noire in Neuilly-sur-Seine en in 1986 werd hij dan eindelijk chef-kok bij de Grand Véfour in Parijs. Op 21-jarige leeftijd werd hij chef de partie in het twee-sterren restaurant Le Bateau Ivre, waarna hij nog vaak naar andere restaurants is verhuisd om zoveel mogelijk werkervaring op te doen.

In 1996 was het dan eindelijk zo ver, en richtte Thierry zijn eigen restaurant op; Auberge Robinson in Les Sables d’Olonne. Inmiddels heeft hij ook zijn tweede restaurant geopend, restaurant Thierry Drapeau in Saint-Sulpice-le-Verdon.

Menu NEFF Chef’s Table – Inclusief wijnarrangement

Oesters à la Nicolas Isnard met sjalotjes en zeewater
Tuna rolls op basis van tomaat
Gebraden kreeft met rozemarijn
Bouillabaisse van rode mul
Kalfszwezerik met risotto, gerookte paling en artisjokharten 
Zacht rundvlees dat 10 uur lang is gemarineerd 
Verrassings citroen bal van Café Caron