Thomas Kooijman - Taste of Amsterdam

Chef Thomas Kooijman - BAR ALT

Thomas Kooijman is chef kok van BAR ALT. Hij is geboren in Laren in 1988 en op zijn 16e klassiek begonnen als afwasser. Nadat hij veel had geleerd in meerdere mooie restaurants kwam zijn eerste serieuze kans langs toen Egon van Hoof zijn vertrouwen in hem plaatste om keukenchef te worden van het nieuwe restaurant MOS.

Na 2,5 jaar hier te hebben gewerkt kwam hij in contact met de ondernemers achter BAR ALT, Adriaan Verkerk en Two Chefs Brewing waarna hij bij BAR ALT kon beginnen als chef kok. Hier kan hij bijdragen aan het concept om bier op een gastronomisch podium te zetten in het fantastische Oud Zuid.

Frisse bereidingen, moderne technieken in samenwerking met de klassieke Franse keuken, complexe gerechten met veel spanning en beleving , dit sluit aan bij alle gepassioneerde bierbrouwers die overal op de wereld hun ziel en zaligheid steken in vernieuwing en durf!

Thomas vindt het een fantastische opgave waarin hij vaak zelf wordt verrast door de mogelijkheden om haute cuisine te begeleiden met top bieren! De keuze is reuze en elke dag vindt hij het mega tof om met een jong en superteam te streven naar plezier en perfectie.