Thomas Voets - Taste of Amsterdam

Chef Thomas Voets - Auberge Jean & marie

Chef Thomas Voets is al sinds de opening van Auberge Jean & Marie betrokken bij deze herberg.

Afkomstig uit Eindhoven heeft Thomas zijn horizon al op jonge leeftijd verbreed om zoveel mogelijk facetten van de gastronomie te leren kennen. Een vakopleiding volgde hij niet, hij is volledig autodidact. Hij werkte niet alleen in Eindhoven maar ook in Zweden. In Amsterdam was hij werkzaam in de keuken van Wilde Zwijnen en Bistrot Neuf alwaar hij Jan Grijspeere ontmoette, de Jean van Auberge Jean & Marie.

Voor de keuken van de Auberge vindt Thomas de grootste inspiratie in de rijke Franse gastronomie, zonder de tradities van andere Europese keukens uit te sluiten. Klassiekers, evergreens, hardlopers en nieuw ontdekte parels die blijvers blijken, worden met liefde en kennis bereid en gedeeld. Een handgesneden steak tartare van bavette met eendenlever bijvoorbeeld. Of Oostvaardersplassen edelhert, met zijn eigen jus, gratin en seizoensgroentjes, of op het karkas gebraden kwartel, met Thomas’ befaamde bloedworst, saus met eendenlever, crème van ui, gecarameliseerde marlouskes en geroosterde maïs. Escargots Café de Paris mogen in de klassieke Auberge keuken natuurlijk ook niet ontbreken.

Auberge Jean & Marie is een restaurant en wijnbar waar gasten genieten van vakmanschap uit de keuken, wijnkelder en bediening. De naam Auberge zegt het al: de zaak is zoals een herberg. Hier zijn gasten welkom voor lunch, diner en borrel, is de sfeer ontspannen en comfortabel, het eten en drinken van hoog niveau, de drempel laag, de prijzen eerlijk en heeft een avond uit geen eindtijd. De Auberge is als thuiskomen bij Jean & Marie, de Francofiele alterego’s van Jan Grijspeere en Marije Bremer.