Tim Jansen - Taste of Amsterdam

Chef Tim Jansen - Ron Gastrobar

Tim Jansen is op zijn vijftiende begonnen met een bijbaantje in de afwas. Hier werkte hij in een cultureel centrum samen met een Indische chef-kok waardoor hij werd geïnspireerd door de Indonesische keuken. Toen het tijd werd om te gaan studeren, koos Tim voor een horeca opleiding waarna hij uiteindelijk helemaal is doorgegroeid in de Indonesische keuken onder chef Agus Hermawan. Inmiddels is Tim Jansen (28 jaar) al 3 jaar werkzaam bij Ron Gastrobar Indonesia.

Tim vindt het leuk om zich te blijven verdiepen in de Indonesische keuken omdat hij vindt dat je altijd meer kunt leren. Daar komt bij dat de Indonesische keuken echt booming is in Nederland en hij dit alles kan leren van de beste chef: Agus Hermawan. Tim zijn favoriete gerecht om te maken is Rendang, omdat ze die bij Ron Gastrobar keer op keer blijven vernieuwen en verbeteren. “Rendang is overal anders maar altijd lekker!” vindt Tim Jansen.

Op Taste zal Tim Jansen te zien zijn in het NEFF Chef’s Theater, waar hij zal demonstreren hoe je een heerlijk Indonesisch gerecht maakt: langzaam gegaarde/gebakken lamsrib met zoute boter ketjap saus.