5 chocolatiers om deze zomer bij weg te smelten - Taste of Amsterdam

Ben jij ook zo gek op chocola als wij bij Taste? Bij ons is geen reep chocola of doosje bonbons veilig! Voor iedereen die net zo gek is op chocola hebben we een vijftal chocolatiers uitgezocht waar je zeker je snoep lade mee moet vullen! Liefhebber van chocolade met fruit? Noten? Of misschien zelfs goud? Dan zijn deze chocolatiers een must!

Puccini. Dag in dag uit wordt bij chocolatier Puccini gestreefd naar perfectie. Puccini staat naast zijn top chocolade bekent om de prachtige vormen van de bonbons. Gekonfijte sinaasappelschijven gedipt in krokante pure chocolade of een madame butterfly box, gevuld met chocolade-amandelen, chocolade koffieboontjes, chocolaatjes besprenkeld met cranberry snippers en een chocolade mix voor chocolade melk! Wij beginnen nu al te watertanden.

Holtkamp. Neem een kijkje in een van de oudste banketbakkerij/chocolade winkels van Amsterdam aan de Vijzelgracht. Al sinds 1886 wordt aan Vijzelgracht nummer 15 lekkernijen van top kwaliteit gemaakt waaronder chocolade. Van Rijks museum gevormde chocolade repen tot gekonfijte kers met kirschlikeur bonbons. Een waar lekkernij paradijs waar je ook nog eens een stukje geschiedenis van Amsterdam mee krijgt, wat is leuker dan dat?

Metropolitan. Een bekende van ons bij Taste of Amsterdam! Gerund door meesterpatissier en chocolatier Kees Raat, is Metropolitan een experimenteel chocolade familiebedrijf. Kees Raat maakt samen met zijn team een prachtig assortiment van gemengde fruitsticks met chocolade en chocolate mud cakes tot chocolade overladen citroen schillen en warmoesblad tabletten met gekonfijte rozen- en violetblaadjes. Oh en vergeet DE brownie en cacao BIER niet! Bier? Jaaa Bier!!

Chocolatier Van Soest. Een rijk assortiment met keuzen uit Bonbons, Geboortechocolade, cadeaupakketten en nog veel meer. Chocolatier Van Soest is gestart door een gepassioneerde vrouw die van huis uit de kunst van chocolatier heeft mee gekregen. Van opa op vader en van vader naar de huidige eigenaresse Franny van Soest. Al is het ganaches, truffels of zelfs goud, de chocolade van Chocolatier Van Soest is verfijnt en heerlijk!

Chocstar. Wil jij met de mooiste producten een eigen reep maken? Kiezen tussen verschillende soorten chocolade als Melk, Puur of Ruby om vervolgens gedroogde aardbeien, smarties of zelfs 23 karaats goud toe te voegen?! Om het misschien wel in een mooi doosje cadeau te doen en een ware ‘choc’ te veroorzaken bij degene waaraan je het geeft? Dan is Chocolatier Van Soest een waar chocolade paradijs!