5x Fruit op je brood! - Taste of Amsterdam

De lente is officieel begonnen. En hoewel we er nu buiten niet van kunnen genieten, haal je met deze combi's de lente gewoon in huis! Want fruit kan heel goed op je brood (en dan bedoelen we niet een lepeltje jam). Krijg je meteen een extra portie vitamine binnen. Win-Win dus!

1. Geitenkaas, blauwe bessen en verse tijm.
Lekker op desemtoast. Blauwe bessen zitten vol met antioxidanten, wat ontstekingsremmend werkt. Minstens net zo belangrijk; de zoete bes gaat heel goed samen met de zoute geitenkaas. En een beetje (verse) tijm maakt ‘m helemaal af.

2. Avocado met mangochutney.
Tropischer dan dit wordt het niet! Avocado toast is natuurlijk altijd goed, maar met een lepeltje mangochutney erop geef je er een tropische draai aan. Mango bevat maarliefst drie soorten vitamine; A, B6 en C, die door de (gezonde) vetten van de avocado goed worden opgenomen. Deze combi is extra lekker op een meerzaden broodje voor een beetje crunch! Hou je van een extra kick? Strooi er dan wat chili flakes op. Een recpt nodig voor de mangochutney? Die van 24Kitchen is erg lekker en vind je hier!

3. Hüttekase met aardbeien en basilicum.
Deze frisse kaassoort leent zich goed als basis voor de zoete aardbei, die naast vitamine C, ook foliumzuur bevat en zo bijdraagt aan je immuunsysteem. De verse basilicum geeft dit broodje een extra smaakbom, die je helemaal afmaakt met een druppeltje olijfolie.

4. Pindakaas met banaan.
Never change a winning team! Pindakaas en banaan gaan nou eenmaal goed samen, ook op brood. Handig; bananen zijn rijk aan kalium, wat goed is voor je concentratie. Ideaal voor het thuiswerken dus!
Ook een aanrader; maak er een tosti van.

5. Brie, vijgen en walnoten.
Mis je de kaasplank van je wekelijkse vrijmibo? Verwen jezelf dan met dit luxe broodje. De zoete vijg is heerlijk met een stukje romige brie en bevat veel vezels. Maak ‘m nog lekkerder met wat walnoten erop en eventueel een drizzle honing!