5x stevige brunch amsterdam - Taste of Amsterdam

Naast ontbijt, lunch en avondeten, zijn wij er van overtuigd dat de brunch net zoveel aandacht verdient. En ondanks het feit dat de breakfast bowls, granola bars en overnight oats ook heerlijk zijn, heb je zo af en toe ook behoefte aan een wat zwaardere maaltijd (wij in ieder geval wel). Voor die reden zetten wij de lekkerste stevige brunch plekjes voor jullie op een rijtje!

  1. Little Collins 

Naast de gezellige locatie in de Pijp, heeft Little Collins nu ook de deuren van haar tweede zaak geopend op de Bilderdijkstraat. De brunches zijn op z’n Australisch, stevig en laten je kater verdwijnen. ‘Where hangovers meet’ is dan ook het motto van Little Collins. Het brunchcafé serveert de lekkerste gerechten voor een flinke craving, zoals sausage & waffles, smoked buratta pastrami sandwich en eieren met avocado en gefermenteerde chili.

  1. De Wasserette

Niet nieuw maar zeker wel een blijvertje, is De Wasserette, en kan daarom niet ontbreken aan dit lijstje. Het is een aanrader voor iedereen die trek heeft in een stevige brunch met goede koffie. Bestel in ieder geval the number one sandwich: twee dikke sneeën zuurdesembrood met avocado, kip, truffelmayo en een heerlijk dekentje dun geschaafde parmezaanse kaas. Hmmm… Om verwarring te voorkomen, bestellen moet je zelf even aan de bar doen. Kan je toch nog een beetje bewegen voordat je deze caloriebom naar binnen werkt.

  1. Morgan & Mees

Brunchen in stijl kan bij Morgan & Mees met een ietwat chiquere lunchkaart dan je standaard lunchtentje en met de uitstraling van een luxueuze Franse bistro. De kaart biedt een geweldige mix van klassiekers met hier en daar een leuke fusion twist, Van buttermilk pancakes met ahornsiroop tot scrambled eggs met truffel of probeer een MEES’ EGGS; zuurdesembrood, gepocheerde eitjes, Hollandaisesaus topped met bacon. Deze brunch gaat goed samen met een heerlijk ‘detox’ sapje, kopje koffie of een verfrissende herstelcocktail.

  1. George

Een andere zaak die zich vastklampt aan de klassiekers is George. Een flinke Caesar Salad met gegrilde kip of ben jij meer een liefhebber van een brunch met verschillende soorten eiergerechten? Dan ben je hier aan het juiste adres! Gepocheerde eieren met ham, spinazie of zalm en allemaal overgoten met een zachte Hollandaisesaus, heerlijk!

  1. Teds

Dé plek voor de all-day brunch is Teds. Bij deze no-nonsense brunchzaak kun je van ’s ochtends vroeg tot een uurtje of vijf in de middag terecht voor een Philly steak sandwich, een van de Croques (Monsieur/Madame/Monster) of een van de rijkelijk belegde wafels. Daarnaast kan je kiezen voor een detox-smoothie of een retox -boozy brunch met bubbels, G&T’s of cocktails. Wist je dat ze wel 5 verschillende soorten Bloody Mary serveren?!