De beste Indonesische restaurants in Amsterdam - Taste of Amsterdam

Door heel Amsterdam zijn er ontzettend veel verschillende culturele keukens te vinden. De Indonesische keuken is ook zeker aanwezig in onze culturele hoofdstad. Wij waren heel erg benieuwd waar je eigenlijk het best de gerechten uit dit prachtige land kan eten. Daarom hebben we hier een overzicht gemaakt met de beste Indonesische restaurants.

Ron Gastrobar Indonesia

Ontdek fijne smaken en heerlijke geuren uit de Indonesische keuken op de manier van Ron Blaauw. Je kunt hier dagelijks genieten van verschillende inspirerende gerechten en culinaire rijsttafels. Met een ontzettend gezellige sfeer en smaakvol menu kan je hier terecht voor een uitstekende lunch of diner.

Restaurant Blauw

Genieten van een uitgebreide Indonesische rijsttafel in een moderne en sfeervolle setting? Ga dan naar Blauw in Amsterdam Oud-Zuid. Een variatie van vis, vegetarisch, vlees, rijsttafel en authentieke gerechten worden in kleine bakjes op je tafel gezet, om van te genieten met je vrienden of familie.

Indonesian Kitchen

Het restaurant ligt in het hartje van Amsterdam op de Herengracht. Het is klein en gezellig en heeft ongeveer plek voor 25 personen. Het interieur is een combinatie van verschillende bijzondere stijlen wat een warm en gezellig gevoel creëert. Bij de meeste Indonesische restaurants kan je vaak grote gerechten verwachten die het moeilijk maken om alles op te krijgen, maar hier gaan ze echt voor kwaliteit in plaats van kwantiteit. Het menu bestaat uit kleine heerlijke gerechten die je stuk voor stuk zullen verassen. De meeste gerechten kennen we van de traditionele keuken, maar hebben een totaal eigen twist gekregen.

Indrapura

De parel van de Indonesische keuken en prachtige gerechten, geniet van de perfecte uitvoering hiervan, de enorme hoeveelheid van smaken, geuren en de hoge kwaliteit van service. Deze hotspot is gebonden aan traditie en alles wordt bereid op klassieke wijze, dat aansluit op de historische achtergrond van Nederland en Indonesië.

Restaurant Jun

Samen met zijn team heeft chef Junaedy een prachtig menu van traditionele en innovative gerechten gemaakt die geïnspireerd zijn op de Indonesische cuisine. Om zich te differentiëren proberen ze zoveel mogelijk gerechten te maken die niet te vinden zijn op de andere standaard Indonesische menu’s. Om de avond compleet te maken heeft Jun de wijnen zorgvuldig samengesteld om te combineren met de heerlijke gerechten.