De 21 leukste terrassen van Amsterdam - Taste of Amsterdam

Noord, Oost, Zuid, West, op deze terrassen zit je het best!

We mogen weer! Na een lange periode horecaloos te zijn geweest kunnen we het terras weer op, brunchen op zondag en dineren bij kaarslicht. Wij vinden het bijzonder mooi hoe iedereen de horeca gesteund heeft en ook nu nog blijft steunen. Hieronder lees je over de 21 gezelligste terrassen van Amsterdam, waar wij de komende tijd te vinden zullen zijn.

Amsterdam Centrum

Karaat Amsterdam
Gelegen in de Houthavens, Karaat is van alle markten thuis met een bakkerij voor in de vroege uurtjes, een ruimtelijk restaurant en een mooi terras waarbij je uitkijkt over de Houthavens. Hier kan je ook een plekje reserveren op het terras, dan weet je zeker dat je in het zonnetje kan zitten!

Pikoteo
Ook Pikoteo heeft een heerlijk terras aan het water. Zij halen hun inspiratie uit de gezellige traditionele bars uit Spanje, de drukke streetfood markets in Zuidoost-Azië of Zuid-Amerika en verfijnde eet- en drinkgelegenheden wereldwijd. Smullen!

Pikoteo
Pikoteo

Hannekes Boom
Tegenover Nemo, uitkijkend over het water en de stad met een drankje in je hand, genietend van het zonnetje. Klinkt goed toch? Bij Hannekes Boom kan je een picknick tafel reserveren met genoeg ruimte voor iedereen.

Dignita Amsterdam (De Hoftuin)
Bij Dignita kan je genieten van een mooi stukje natuur midden in Amsterdam. Op hun terras tussen de bomen en ander groen met een lekker kopje koffie, ontbijt of stevige brunch. Tip: Bestel de witte chocolade, rabarber & rozen American pancakes.

Amsterdam Noord

A’DAM Toren
De A’DAM Toren heeft misschien wel het mooiste terras van Amsterdam. hoog bovenop het observatiedek. Hier kijk je uit over de hele stad met een goed gevulde rooftop bar en zelfs een mogelijkheid om over de rand te schommelen, voor wie durft!

De Tolhuistuin
De Tolhuistuin is er helemaal klaar voor! Zij hebben een nieuw food concept waarin Asian streetfood met een aantal oud-Hollandse tintjes centraal staan. Het terras is ruim en je kijkt uit op het water en de stad. Met de pont vanaf Amsterdam Centraal ben je er binnen 5 minuten.

Pllek
Ook bij Pllek zit je aan ’t IJ en is het heerlijk vertoeven. Zij serveren producten met een bijzonder verhaal, alles verantwoord en duurzaam. Zoals ze zelf al zeggen: “Feel good food zodat jij met een gerust hart kan genieten van alles wat je bij ons eet en drinkt”.

Amsterdam Oost

Benji’s
Benji’s is toch wel één van onze favorieten! Het zonnige terras aan de Wibautstraat geeft een urban jungle gevoel waarbij de presentatie van de gerechten ook niet te missen is. Deze smakelijke kunstwerken zijn absoluut Instagrammable.

De Ysbreeker
De Ysbreeker is al jarenlang een concept in Amsterdam waar we nu ook weer kunnen neerstrijken. Precies voor De Ysbreeker kun je op het terras zitten, maar ook aan de overkant van de weg heb je een lekker terras waar je neer kunt ploffen. Elke eerste zondag van de maand van 15:00 – 17:00 serveren zij oesters voor €1, niet verkeerd toch? Check hiervoor de social media kanalen voor de eerstvolgende editie.

Brouwerij Poesiat & Kater
Wij zeggen speciaal, jij zegt bier! Brouwerij Poesiat & Kater hebben bijzondere speciaalbieren, vaak gebrouwen in kleine oplage. Meer dan eens zijn deze bieren alleen in het proeflokaal te drinken. Het mooie terras is uitgebreid naar de kade en het parkje aan het spoor waardoor er zelfs met 1,5m afstand ruimte is om een plekje te bemachtigen.

Merkelbach
Park Frankendael in Amsterdam Oost is natuurlijk een heel mooi park. Waag een bezoekje aan restaurant Merkelbach waar je goed kan lunchen of dineren op hun terras. Dit 18e eeuwse koetshuis is een populaire trouwlocatie en als je bent geweest snap je zeker waarom!

The Harbour Club
Deze kan natuurlijk niet missen in het rijtje. The Harbour Club Oost ligt aan het water waar je ook met je boot kan aanmeren en een hapje kan eten. Ga je er lunchen? Bestel dan de Bento Box met allerlei verschillende gerechtjes. Zeker een aanrader! Ook The Harbour Club in Zuid heeft een prachtig terras (voor als dit voor jou net iets dichterbij is).

Terrasvan The Harbour Club Oost
The Harbour Club Oost

Amsterdam Zuid

BAUT
Bar BAUT ging goed met hun wekelijkse afhaalmenu om je vingers bij af te likken. Zij zijn wel heel erg blij dat ze eindelijk weer open mogen en dat is ook gevierd. In Zuid, bij Stadionplein, hebben zij rondom de zaak een mooi terras waar je de hele dag in de zon kan zitten.

Strand Zuid
Misschien heb je er al van gehoord, misschien niet, maar het is absoluut de moeite waard om hier een dagje te relaxen. Strand Zuid ligt naast de RAI en heeft een strand aan het water gecreëerd. Zelfs met de maatregelen van nu kunnen zij 300 gasten een plekje geven. Super toch!

MaMa Kelly
MaMa Kelly, oftewel Pink Paradise, zit op het randje van het Olympisch Stadion en heeft een rustig terras in de zon. Waarom Pink Paradise? Daarvoor moet je binnen een kijkje nemen, dan snap je precies wat wij bedoelen. MaMa Kelly heeft een indrukwekkend interieur dat je wel bij blijft. Tip: ga erheen voor een High Tea en laat je verwennen.

Proeflokaal ’t Blauwe Theehuis
Borrelen middenin het Vondelpark? Dat kan bij ’t Blauwe Theehuis! Dit proeflokaal van Brouwerij ’t IJ heeft een groot terras rondom waar je met je vrienden de lekkerste biertjes kan drinken en kan smullen van de pizza’s van Renato’s. Zin in iets actiefs? Speel een spelletje tafeltennis of jeu de boules!

THE ROAST ROOM
Chef Michiel Deenik stond te springen om weer open te gaan. THE ROAST ROOM heeft een groot terras aan de voorkant van het restaurant met genoeg ruimte voor iedereen. Zij werken met shifts om zoveel mogelijk gasten te kunnen ontvangen. Wil je iets langer blijven zitten? Neem dan de laatste shift!

Amsterdam West

Hotel Buiten
Hotel Buiten ligt aan de Sloterplas en is aan drie kanten omringd door water. Het is voornamelijk opgebouwd uit hergebruikte materialen en is een creatieve en inspirerende plek. Ze hebben boven en beneden een terras met een prachtig uitzicht over de Sloterplas en het strandje waar je overigens ook lekker in het zonnetje kan liggen.

Edel by Dennis
Over terrassen aan het water gesproken, Edel by Dennis doet dat goed! Innoveren, spelen, experimenteren, buiten de lijntjes durven kleuren, het zijn voorwaarden om te kunnen creëren. Deze filosofie komt goed naar voren in zowel het interieur als de heerlijke gerechten. Reserveer snel je plekje!

Gent aan de Schinkel
Speciaalbier, weekspecials, caféschotels en goede borrelhappen zijn hier zeven dagen per week te krijgen. Het terras van Gent aan de Schinkel ligt, zoals de naam al verraadt, aan de Schinkel waar je de hele dag lekker bootjes kan kijken met een hapje en een drankje. Met dank aan de Gemeente is het terras wat groter zodat er voor nog meer gasten plek is.

Bar Kantoor
Bar Kantoor is altijd een top plek om lekker met je laptop aan de slag te gaan. Daarnaast hebben ze een heel groot terras in Westerpark waarbij je wordt bediend door wel een heel bijzonder ‘iemand’. Corrie is een op afstand bestuurbaar karretje dat langsrijdt met jouw gerechten. Zeker de moeite waard om een borrel te drinken in de zon!

Bar Kantoor
Bar Kantoor