2. De beste bier terrassen voor in de zomer! - Taste of Amsterdam

Sinds afgelopen donderdag is het officieel zomer en vanaf maandag gaat de graadmeter ook weer over 20 heen oftewel terrasweer. Wat is nou lekkerder dan een speciaalbiertje drinken op de leukste terrasjes van Amsterdam. Om het wat makkelijker voor jullie te maken hebben wij alvast de leukste terrasjes uitgezocht waar jij deze zomer sowieso een speciaal biertje gedronken moet hebben.

 

Brouwerij ’t IJ – Funenkade 7
Het proeflokaal van brouwerij ’t IJ is sowieso één van de beste plekken in Oost om een biertje te drinken. Het terras aan het water zorgt in combinatie met de ongedwongen sfeer en de gevarieerde bierkaart voor een unieke ervaring. Wanneer je hier zit moet je ook zeker het ongefilterde voorjaarsbier Biri geprobeerd hebben. Een fris en kruidig lentebiertje die wat ons betreft ook de hele zomer gedronken kan worden.
– Onder de molen
– 365 dagen geopend

Biertuin –  Linnaeusstraat 29
De befaamde bierkaart met meer dan 80 verschillende bieren zorgt ervoor dat De biertuin al jaren onomstreden is bij de echte Amsterdamse bierliefhebbers. De picknicktafels die een relaxte sfeer creëren, stromen begin van de middag al helemaal vol. In tegendeel tot Brouwerij het IJ, kan je hier wel lekker doorzakken tot na middernacht. Onze favoriet: de Funky Falcon! Een toegankelijke Pale Ale gebrouwen door het Amsterdamse Two chefs.

Gollem’s proeflokaal – Overtoom 160- 162
Het als derde geopende Gollem café doet zeker niet onder aan zijn voorgangers. Sterker nog, het is wat ons betreft de beste van de vier. Naast de eindeloze keuze aan (Belgische) speciaalbieren kun je er ook nog eens een uitstekend hapje eten. Tel dat op bij de gemoedelijke sfeer en het enorm vriendelijke personeel en je weet zeker dat je gaat genieten. Als aanrader gaan kiezen we uiteraard voor Gollem’s huisbier, de Gollem Precious IPA; Een bittere dorstlesser met een fruitige en romige smaak dankzij het magnum en citra hop.

Strand Zuid – Europaplein 22
Het is dan geen biercafé maar je kan er wel op heerijke luxueze manier genieten in deze oase midden in de drukte van de stad. Je kunt hier met je bootje aanmeren en goed terecht voor een lekker hapje en drankje.  Biertip: de BULLEBAK 7,7% 5,2 een Tripel Weizen bier met een sterk karakter van de Amsterdamse brouwerij de Eeuwige Jeugd.

Waterkant – Marnixstraat 246
De waterkant in een nog niet heel oud concept aan de Elandsgracht vlak bij leidseplein. Inmiddels heeft deze tent een van de populairste terrassen van heel amsterdam en is het met mooi weer vaak moeilijk om buiten een plekje te bemachtigen. Lukt dit wel dan kun je voor 25 euro genieten van fijne bediening, goed eten en een fijne sfeer. Natuurlijk is hier ook het bier assortiment fabuleus. De Biri van brouwerij ‘t ij die speciaal voor de Waterkant gemaakt is raden wij ook zeker aan. Deze tropische lager is gemaakt om een terrasdag verder te veraangenamen, en dat werkt.

Brouwerij Troost Westergas – Pazzanistraat 27
Brouwerij Troost Westergas is een brouwerij, brewpub, winkel en een heerlijke plek om van de Troost bieren te genieten. Het leuke is dat de bieren op de plek zelf zijn gebrouwen en gebottelt. Met een eenvoudige maar lekkere menu kaart en regelatige live muziek avonden kan je hier heerlijk vertoeven in de zomerse maanden. Probeer de New England IPA als je hier bent. Deze stond op nummer 3 in de top 10 van beste bieren van Amsterdam!