#HELPDEHORECA - Taste of Amsterdam

Samen staan we sterk!

Door de huidige omstandigheden hebben de horeca ondernemers het zwaar en wij kunnen een handje helpen. Rechts en links komen de beste en creatieve initiatieven naar boven, zodat zij hun zaak draaiende kunnen houden. Hieronder een aantal van deze ideeën! Hebben jullie nog meer tips? Laat het ons dan vooral weten, dan kunnen wij deze ook in het zonnetje zetten.

BAUT
BAUT gaat gerechten bezorgen in niet één maar twee stadsdelen! In stadsdeel Zuid vanuit Bar BAUT en in Oost vanuit BAUT STREETFOOD!

Benji’s
Benji’s heeft de Benji’s Giftcard in het leven geroepen. Door het kopen van deze card help je ze een handje door deze moeilijke tijd en kun jij straks een keuze maken uit de lekkerste gerechten als ze weer open zijn, ÉN, daar krijg je dan nog een extraatje bij!

Koppert Cress roept chefs op
Rob Baan van Koppert Cress moet nu tonnen prachtige oogst weggooien wat hij normaal gesproken levert aan chefs over de wereld. Hij roept de chefs nu op om de oogst te komen halen en te gebruiken voor hun afhaal- en bezorggerechten. Geef jij de tip door?

Karaat Amsterdam
Iets van de bakery of GoldFin sushi? Dat kun je bestellen via de webshop van Karaat, ook te krijgen via Deliveroo.

Chef Michiel Deenik
Voor de mooie zaken THE ROAST ROOM, The Traveller en Visaandeschelde, van chef en eigenaar Michiel Deenik, kun je ook cadeaubonnen kopen om straks heerlijk uit eten te gaan met de familie die je op dit moment misschien even niet kan bezoeken.

Geitenboerberij De Ridammerhoeve in het Amsterdamse Bos
Deze boerderij-winkel met eigen producten is woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 12.00 tot 16.00 uur open. Zij verkopen hun eigen eieren en zuivel (Geitenkaas, -yoghurt, – karnemelk, -boter, -kwark en geitenkaasfondue) maar ook het vlees van eigen boerderij (geitenvlees en varkensvlees). Heel lokaal en ook afhankelijk van een lokaal steuntje in de rug. Tijdens de openingsuren kan je ook een lekker koffietje meenemen of een vers broodje.

Pikoteo
Ook Pikoteo heeft een aangepast afhaal- en bezorgmenu waarbij je kunt genieten van de lekkerste tapas en Pikoteo Classics. Ook kan je een giftcard aanschaffen!

The Good Companion
DÉ plek in de Jordaan voor de verste vis en andere heerlijke gerechtjes! The Good Companion heeft DIY-pakketten (zelf te bereiden pakketten), maar ook de Happy Oyster Hour Box met hierin 12 oesters, een oestermesje en een fles Grüner Veltliner zodat je lekker thuis oesters kunt slurpen. Alles is af te halen maar kan ook thuis worden bezorgd. Als laatste optie kun je cadeaubonnen aanschaffen voor hun leuke evenementen zoals de Sunday Boil maar ook een 4-gangen Noordzee tasting!

Gault&Millau
Een super overzicht, genaamd Chefs Take Away! Gault&Millau heeft de toprestaurants, die vanaf nu ook bezorgen, op een rij gezet en zo kun je makkelijk een high-end lunch of diner bestellen.

Bourgondisch Lifestyle
Je kunt de heerlijke kazen van Bourgondisch Lifestyle nu ook thuisbezorgd krijgen. Kun je toch een borreltje op tafel zetten met een lekker wijntje erbij.

Madame Cocos
Madame Cocos biedt, in verband met overproductie, nu 30% korting op alle smaken vers cocosdeeg! De aanbieding staat online  en de bestellingen worden bezorgd. Daarnaast kan je het deeg invriezen en nog tot 7 maanden later kan gebruiken. Lekker bakken!

Maaltijdboxen
Zin om zelf iets in elkaar te flansen? Op Maaltijdbox.com hebben ze de mooiste lokale & regionale acties verzameld voor heel Nederland en vullen dat dagelijks aan met nieuwe initiatieven. In Amsterdam wordt er onder andere gewerkt met ingrediënten en producten van Bakkerij Mama, MOMA, Instock, De Lindenhoff, Brandt & Levie, E-Bakkie, TringTring en RoutiGo. Helemaal top dus!

Andere restaurants waar je nu ook kunt bestellen zijn: Sjefietshe, Branie, 101 Gowrie, Rijsel, Scheepskameel, Ben Cohen Street Food, RIJKS, Nomads Amsterdam.