Nieuw in Amsterdam! - Taste of Amsterdam

New kids on the block? Yes!

Ondanks deze moeilijke periode zijn er ook dappere strijders die hun nieuwe horeca concept hebben geopend. Dit vinden wij helemaal niet erg natuurlijk, hoe meer gezellige restaurants (met terrassen), hoe beter! Hieronder een lijstje met nieuwkomers.

Coulisse
Achter de Coulisse vind je Simon en Tim. Na beide jarenlang in het buitenland te hebben gewerkt bij Oud Sluis, The Jane en Noma, zijn ze weer terug in Amsterdam-Oost, waar ze zijn opgegroeid. Het restaurant is gevestigd in de ontvangsthal van het oude Werkteater, tegenwoordig het NewWerktheater. Wat zij serveren? Een uitgebreid menu waarbij de focus ligt op producten van het land en uit de zee en een aantal extra’s met speciale producten.

Bonnie
Deze nieuwe Bar / Bistro op de Amstelveenseweg in Amsterdam Zuid is een buurtcafé, ontbijttent, lunchroom, werkplek, bistro, kroeg, bar, spelletjes- en voetbalcafé in één. Bonnie is alles waar Amsterdams knus voor staat.

Bar Bonnie Terras
Bar Bonnie
Bar Bonnie gerecht
Garnalen Risotto van Bar Bonnie

Café Parlotte
Deze nieuwe wijnbar in de Jordaan ging open vlak voor de lockdown en moest toen helaas de deuren weer sluiten. Gelukkig kunnen we nu wel een kijkje nemen bij Café Parlotte! Parlotte betekent kletsen; over het alledaagse en over het leven, over eten en over wijn. La parlotte donne soif – Van kletsen krijg je dorst!

Kaasbar Amsterdam
Cheese is life! Toch? Daarom zijn wij extra blij met deze nieuwe Kaasbar op de Ferdinand Bolstraat, die binnenkort ook in Utrecht te vinden is. Ze bieden 20 verschillende Nederlandse kazen met unieke en uitgebalanceerde pairings. De kazen zijn met uiterste zorg gecombineerd met de beste wijnen en lekkerste biertjes. Hoe je deze geserveerd krijgt? Via de Kaastrein! Een lopende band met allemaal lekkers. Brie it on!

De Kaastrein van Kaasbar Amsterdam
Kaasbar Amsterdam

Gertrude Amsterdam
Nog eentje die helaas na een korte opening weer dicht moest. Misschien heb je alvast een voorproefje gehad met hun takeaway menu, nu kan je erheen voor het echte werk! De kaart van Gertrude Amsterdam bestaat uit kleine gerechtjes om te delen en komt van Chef Monika Blazevic die mooie gerechten serveert met pure smaken, waarin seizoensgroenten en verantwoorde vis- en vleessoorten centraal staan.

No Rules
DÉ nieuwe tent op het Marie Heinekenplein van drie Michelinsterren bekroonde chef Jacob Jan Boerma. Een No Rules Pizza Bar met een eigen interpretatie van hoe een No Rules pizza hoort te smaken en die serveren ze graag in de lekkerste combinaties die mogelijk zijn. Ook zij hebben een mooi groot terras waar je lekker kan vertoeven.

No Rules Cocktail
No Rules
No Rules Team
No Rules
No Rules Pizza
No Rules

Five Brothers Fat Oost
Jaja! Er is nog een Brother bij gekomen! Five Brothers Fat heeft zijn derde locatie in Amsterdam geopend op de Reinwardtstraat in Oost. Sangria, tapas, muziek en een terras!

Heb jij nog tips voor ons van leuke nieuwe restaurants die opengaan? Laat het ons dan vooral weten!