FAQs - Taste of Amsterdam

Wanneer zal Taste of Amsterdam plaatsvinden? 
Helaas zijn wij genoodzaakt Taste te verplaatsen naar 2023. Meer informatie hierover kan je hier vinden.

Wat kan ik met een toegangskaart voor Taste of Amsterdam zoal doen?
Met een toegangskaart voor Taste of Amsterdam kan je allereerst genieten van de ongekende gezellige ambiance die wij voor je in het Amstelpark hebben gecreëerd. Daarnaast zijn er verschillende tastings, demonstraties en workshops waaraan je gratis kunt deelnemen.

Waar kan ik kaarten kopen voor Taste of Amsterdam?
Kaarten zullen binnenkort online te koop zijn via onze website en onze facebook pagina.

Hoe duur zijn de gerechten op Taste of Amsterdam gemiddeld van de restaurants?
De meeste gerechten op Taste of Amsterdam zijn geprijsd tussen de €5,00 en € 9,00.

Wat is de betaalmethode op Taste of Amsterdam?
Taste is een Pin-Only evenement. Dit betekent dat je bij alle restaurants, marktkramen en deelnemers  kunt pinnen. Betaal je toch liever met cash? Geen probleem, daar hebben wij cashcards voor die kunnen worden opgeladen met een bedrag naar keuze.

De gerechten en drankjes zullen dit jaar dus op de menuborden worden weergegeven in de daadwerkelijke prijs. De cashcards kun je ook online kopen:

Silver Cashcard met €25,00 tegoed
Platinum Cashcard met €50,00 tegoed

Indien je van tevoren een cashcard hebt gekocht, zul je bij het scannen van jouw ticket een cashcard ontvangen met het gekochte bedrag erop.

Waarom zitten er servicekosten bij een cashcard als ik die online koop?
Er wordt €1 gerekend voor de cashcards die worden uitgegeven met je tegoed erop. Het maken van zo een kaart kost nu eenmaal geld…maar ziet er dan ook wel heel leuk uit!

Moet ik een kaartje voor kinderen kopen?
Nee dat hoeft niet, want kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen onder begeleiding van een volwassene! Je moet wel alvast je kids registreren en een kids ticket downloaden. Ook legitimatie is verplicht bij de entree van het evenement.

Mogen huisdieren mee?
Helaas is het NIET toegestaan om je huisdieren mee te brengen naar Taste of Amsterdam. Je zou je vriend daar ook niet veel plezier mee doen (al die drukte….).

Waar wordt Taste of Amsterdam gehouden?
In het Amstelpark te Amsterdam.

Zijn er speciale hashtags die ik kan gebruiken om mijn Taste momenten te delen?
Absoluut! #tasteofamsterdam #tasteofamsterdam2023 #taste2023

Is Taste of Amsterdam rolstoelvriendelijk?
De organisatie van Taste doet er alles aan om het terrein zo toegankelijk mogelijk te maken voor iedereen. Er zijn invalide parkeerplaatsen op locatie aanwezig en er zijn ramps bij elke opgehoogde stand. Daarnaast zijn er verharde paden, liggen er vlonders op het gras en is er een invalide toilet te vinden bij de EHBO post van Taste of Amsterdam.

Is Taste of Amsterdam overdekt?
Ja en nee, de plekken waar de exposanten/bedrijven/restaurants zich presenteren zijn overdekt. Bij verschillende exposanten kun je in de tent staan. Ook worden er op verschillende plaatsen parasols neergezet. Bij slecht weer plaatsen we extra overdekkingen. De wandelpaden zijn niet overdekt. De paden zijn allemaal verhard.

Mag ik eigen eten en drinken meenemen naar Taste of Amsterdam?
Het is NIET toegestaan om eigen consumpties mee te nemen en/of te nuttigen tijdens Taste of Amsterdam. Waarom zou je ook? Wie wil er nou niet de lekkere hapjes en drankjes bij de stands uitproberen?

Is er ook genoeg keuze voor vegetariërs?
Ja, er zijn op Taste of Amsterdam genoeg vegetarische gerechten verkrijgbaar. 13 jaar geleden was de spoeling heel dun qua vegetarische gerechten, maar dat is gelukkig verleden tijd. Chefs zijn zich veel meer gaan bekwamen in het maken lekkere vegetarische en veganistische gerechten. Er is volop keuze!

Waar kan ik parkeren?
Rondom het Amstelpark is er parkeergelegenheid, maar kom vooral met de fiets of met het o.v. De Noord-Zuidlijn stopt bij de RAI, is nog maar 10 minuten lopen naar het park!

Is er ook een commode bij de toiletten te vinden?
Jazeker, hier kun je de billetjes verschonen!

Moet ik zonnebrand op doen?
Ja, raden we zeker aan. Het is natuurlijk nog maar net zomer, maar op de één of andere manier hebben we vaak mazzel met het mooie weer. Zorg ervoor dat je de volgende dag nog kan nagenieten van het leuke avondje uit! Een zonnebril is ook altijd handig.

Fotografie op het terrein
Bezoekers die het festival terrein betreden gaan automatisch akkoord met het feit dat de organisatie van Taste of Amsterdam foto’s en videobeelden maakt ter promotie van het evenement. Kijk de dagen na het evenement ook vooral of we een foto van jouw en je vrienden hebben geplaatst op onze website!

Wat doe ik met mijn afval?
Als je thuis bent gooi je het afval ook niet naast de vuilnisemmer. Een schoon terrein draagt bij tot een leukere en mooie beleving. Daarom: gooi het afval in de geplaatste afvalcontainers rondom het terrein. Samen houden we het superschoon. Gooi het ook vooral in de daarvoor bestemde bak. Zo kunnen we het afval scheiden en werken we samen aan een groene toekomst.

Kan ik met het openbaar vervoer naar het Amstelpark?
Dit kan zeker! Het Amstelpark ligt schuin tegenover station Amsterdam RAI waar je met de trein en metro aankomt. Ook met de Noord-Zuid metrolijn zijn wij nu extra goed bereikbaar.

Kom je dus met de auto? Check dan voor je vertrekt de apps van Waze, Flitsmeister of TomTom of bekijk Google Maps en www.vananaarbeter.nl.

Is het je gelukt om op station Amsterdam RAI te komen? Dan ben je er al bijna! Vanaf hier is het namelijk 7 minuten lopen naar het Amstelpark. Ook is het mogelijk om tram 50, 51 of bus 62, 148 of 169 te nemen. Deze stoppen voor de deur bij halte Weerdestein.

Wil je meer informatie over het openbaar vervoer? Kijk dan voor vertrek op 9292ov of op de website van NS.

Ik ben een bewoner en heb een vraag:
Voor bewoners rondom het Amstelpark kan je hier klikken voor meer informatie.

Wil je meer informatie over het openbaar vervoer? Kijk dan voor vertrek op www.9292ov.nl of www.ns.nl

Staat je antwoord er niet bij?
Neem dan contact met ons op!