Edel by Dennis is open! - Taste of Amsterdam

Sophisticated food meets sophisticated streetart

Vorige week was de officiële opening van Edel by Dennis op de Postjesweg. Een hele andere sfeer dan wat we gewend zijn bij restaurant Daalder. Zoals hij het zelf noemt: Geen regels, geen grenzen, wél topkwaliteit eten, maar dan ruig en ongepolijst. Dat maakt eten op topniveau ook toegankelijk voor iedereen. In deze keuken gaat chef Dennis Huwaë volledig zijn gang en kookt zijn lievelingsgerechten van over de hele wereld.

Interieur

Alles behalve klassiek! De vele kleuren en indrukwekkende muurafbeelding geven het gevoel alsof je in een modern museum zit, maar dan met lekker eten. De streetart komt van de New Yorkse kunstenares ELLE die kunst toegankelijk maakt voor iedereen en niet alleen voor degene die het leuk vinden om geluidloos door een museum te lopen. Ze begon als illegale graffiti artist maar is nu uitgegroeid tot één van de bekendste touring street artists. 

Food

Genua, Tijuana, Mokum, Java, Glasgow, Austin, Milan en dan zijn we er nog niet eens. Gerechten vanuit allerlei steden over de hele wereld worden hier gepresenteerd op zijn Dennis’. De gerechten zijn zo heerlijk afwisselend dat je er eigenlijk elke dag van de week wel kan eten. Leuke touch vinden wij: je kan een dessert bestellen maar ook iets kleins voor bij de koffie, voor als je niet meer zoveel op kan. Kunnen wij ons bijna niet voorstellen, er is altijd ruimte voor iets zoets!

Nog niet langs geweest? Ze zijn de hele week geopend voor diner en een feestje en op vrij/za/zon kan je ook terecht voor lunch.

 

Fotografie: Lyan van Furth