Picture your plate

Feb 08, 2017

Het water loopt ons in de mond bij het zien van de Taste the World foto’s! Ben jij ook zo benieuwd hoe je jouw kunstwerk op je bord kan vastleggen? Hierbij wat inspiratie en tips, gecreëerd door onze toppers.

  1. Compositie; hou het simpel maar spannend. Een volgepropt bord maakt geen leuke foto. Creëer ruimte in je foto door die ene onmogelijke positie, want tja.. alles voor die mooiste foto.
  2. It’s all about the perfect light! In natuurlijk daglicht zien wij er allemaal beter uit, dat is ook zo met de foto’s van jouw creatie. Geen gerecht wil in de schaduw staan, dus kies voor een daglichtlamp tijdens de koude wintermaanden en ’s avonds. Flitser is een no-go!
  3. Perspectief; boven, onder midden en zijkant… gebruik lekker een statief om die trillende hand te vermijden. Dan worden je foto’s zo scherp als het scherpste mes.
  4. Fresh is best. Hoe verser je producten, hoe mooier de kleuren. Wil je je gerecht zo aantrekkelijk mogelijk maken? Laat dan met kleurcontrasten je foto’s spreken.
  5. #nofilterneeded; met onze tips in mind, zal bewerken overbodig zijn. Kan je het toch echt niet laten, kies een realistisch filter en wees consistent.

We think you are ready. Light, camera, action!
#tasteofamsterdam2017 #food #fresh #foodies #picturethis #foodpics  #foodporn #yummy